Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица се изправя срещу турския Вакъфбанк в Шампионската лига

Спорт

Марица се изправя срещу турския Вакъфбанк в Шампионската лига

Марица се изправя срещу турския Вакъфбанк в Шампионската лига - Tribune.bg
Снимка:

Българският шампион Марица (Пловдив) ще се изправи срещу шампиона на Турция, Европа и света Вакъфбанк (Истанбул) в четвъртия си мач в Група А на волейболната Шампионска лига за жени днес следобед, от 17:00 ч. б.в., в кокетната зала "Вакъфбанк Спор Сарайъ" край Босфора.

"Жълто-сините" пристигнаха в Истанбул вчера като последни във временното класиране в групата. В трите си изиграни срещи досега момичетата на Иван Петков имат един спечелен гейм. Само един загубен гейм пък има явният фаворит – както за победата тази вечер, така и за първото място в крайното класиране – Вакъфбанк.

Шансовете на Марица да се класира за четвъртфиналите теоретично все още съществуват, но са по-скоро илюзорни. Затова в щаба на пловдивския тим фокусът е върху едно достойно представяне във втората половина от груповата фаза, която започва с двубоя в Турция днес. А спечелването на гейм или повече срещу световния клубен шампион би било приятен бонус за положените от отбора усилия. 

Пловдивчанки се представиха съвсем достойно в първия си сблъсък с Вакъфбанк, който се игра на 20 декември в зала Колодрума. В цифрово отношение загубата с 0:3 (16:25, 16:25, 21:25) беше тежка, но този резултат не отразява реално показаното от домакините на терена. 

В сравнение с онзи мач, в групата на истанбулския гигант има една промяна. Сръбският център Милена Рашич, една от най-големите звезди на отбора, няма да излезе срещу "жълто-сините" поради контузия. Нейното място в списъка от 14 волейболистки на треньора Джовани Гуидети заема новото чуждестранно попълнение на Вакъфбанк – опитната 33-годишна италианска посрещачка Киара Ди Иулио. 

За разлика от Марица, която е абсолютен лидер във вътрешното първенство на България с девет победи от девет мача и без нито един загубен гейм, Вакъфбанк леко изостава от първото място в турската лига, като дотук има 16 победи от 17 срещи, а единствената загуба е срещу традиционния съперник – Еджзаджъбашъ Витра (Истанбул), настоящ водач в таблицата без нито едно поражение.

Съдии на двубоя тази вечер ще бъдат Станислава Симич от Сърбия и Кристиан Петер Волф от Швейцария, а делегат на ЦЕВ – Анка Иванович от Черна гора. 

Двубоят ще бъде излъчен пряко по Diema Sport 2 HD с обичайното Студио Волейбол преди и след двубоя. Турската телевизия Smart Spor също ще предава срещата. Новата онлайн телевизия на ЦЕВ EuroVolleyTV пък ще покаже мача директно в интернет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати