Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мария Гроздева изненада с голяма вест

Спорт

Мария Гроздева изненада с голяма вест

Мария Гроздева изненада с голяма вест - Tribune.bg
Снимка:

Мария Гроздева планира да се оттегли от поста председател на Българския стрелкови съюз.

Тя кара втори мандат на тази позиция, която съвместяваше със състезателната си кариера.

"Търсим достоен човек, запознат със спецификите на спортната стрелба, който да заеме поста председател на федерацията. Кандидатът трябва да помага финансово, да бъде добър администратор и да умее да носи отговорност. Аз и до момента бях само лице на федерацията, основният двигател по оперативната дейност е спортният директор Димитър Тодоров", заяви Мария Гроздева.

Двукратната олимпийска шампионка прекрати състезателната си кариера след Игрите в Токио това лято и от миналата седмица има ново предизвикателство пред себе си след избирането си в президиума на Европейската федерация по спортна стрелба.

"За мен е огромна чест. Ще бъда нещо като говорител на състезателите, ще осъществявам връзката между федерацията и атлетите. Надявам се да бъда полезна", каза още Гроздева.

Тя добави, че решението да прекрати състезателна дейност е добре обмислено.

"38 години съм в този спорт, но прекратих кариерата си с усмивка и радост. Благодаря на първия ми треньор Валентин Андреев, който ме откри за спорта, на Емил Душанов и на настоящия ми съпруг Валери Григоров. Мислех да се откажа още миналата година по време на пандемията, когато Олимпиадата бе отложена и въобще не се знаеше дали ще се проведе. Мотивацията ми се губеше, но намерих сили да продължа. След последния изстрел в Токио затворих куфара и казах край. Давам път на младите", коментира Мария Гроздева


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати