Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мароко и Хърватия не излъчиха победител

Спорт

Мароко и Хърватия не излъчиха победител

Мароко и Хърватия не излъчиха победител - Tribune.bg

Битката в една от най-завързаните групи на Световното първенство по футбол започна с трето нулево равенство на форума в Катар.

Мароко и Хърватия не си вкараха гол и завършиха при 0:0 срещата помежду си, след като отправиха по 2 точни удара в дебютния си двубой на Мондиал 2022.

Той се проведе на стадион "Ал Байт", наричан от мнозина палатката, защото има вид на бедуинска такава отвън и символизира прехода между миналото и бъдещето на Катар.

Мароканските национали бяха далеч по-бурно подкрепяни от трибуните, на които имаше хиляди празни места и доста малко хървати.

Въпреки това „шахматистите“ могат да съжаляват повече, защото стояха по-добре на терена, но двамата вратари направиха по едно страхотно спасяване и в крайна сметка мачът логично завърши 0:0.

Двубоят в Ал Хор започна с предимно предпазливи действия и от двата отбора. Първата добра възможност се откри пред тима на Мароко в 19-ата минута, когато Лука Модрич препъна Ашраф Хакими точно пред границата на собственото си наказателно поле. Хаким Зийеш се нагърби с изпълнението на фаула, но ударът му с левия крак попадна право в стената.

Хърватите, финалист от предишното световно първенство в Русия, успяха да натиснат съперника си чак в последните пет минути на първото полувреме. Първо Никола Влашич пропусна отлична възможност да открие. Той засече ниско центриране на Борна Соса от левия фланг, но ударът му бе спасен с крак от вратаря на Мароко Ясин Буну.

Минута по-късно Влашич отново се оказа на добра стрелкова позиция, но ударът му от въздуха бе блокиран от Найеф Агер. Топката попадна на крака на непокрития Лука Модрич, който обаче от границата на наказателното поле стреля над вратата.

В началото на второто полувреме Мароко получи отличен шанс да открие, но удар с глава на Нусаир Мазрауи бе спасен от хърватския вратар Доминик Ливакович.

В 64-тата минута Ливакович отново се намеси решаващо, избивайки далечен удар на Хакими. Както и през първото полувреме, Хърватия успя да осъществи натиск в края. В последните десетина минути играта се пренесе по-трайно в половината на "лъвовете от Атлас", но това не донесе гол на европейския тим.

По-късно днес е другият мач от тази група, в който съперници са съставите на Белгия и Канада.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети