Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мароко поднесе втората изненада за деня

Спорт

Мароко поднесе втората изненада за деня

Мароко поднесе втората изненада за деня - Tribune.bg

Разписаха се Абделхамид Сабри и Закария Абухлал.

Белгия и Мароко играят при 0:2 във втория мач на двата тима от груповата фаза на Световното първенство в Катар. Играчите на Роберто Мартинес започнаха доста активно срещата и търсеха ранен гол, който да стопи част от видимото напрежение в тима, въпреки трите точки на старта. Първото добро положение на тяхната сметка дойде в 5-ата минута, когато Миши Батшуай засече центриране отляво, но Мунир Мухамади, който изненадващо се появи на мястото на титуляра Буну, се намеси добре и спаси.

Мароканците вкараха попадение в добавеното време на първата част, след като Хаким Зиеш прати топката от фал право по посока на наказателното поле, а там двама играчи на африканците се размниха с нея, за да влетя тя в мрежата на Куртоа. Попадението обаче бе отменено след преразглеждане с ВАР, което показа, че Ромен Саис е бил в засада и съдията прецени, че е влияел пряко на играта.

Абделхамид Сабири откри резултата в 73-ата минута отново от фал встрани на наказателното поле, който попадна право в мрежата на не реагиралия особено добре Куртоа.

“Червените дяволи” не изнесоха особено силен мач в първия двубой, но въпреки това успяха да спечелят минимално с 1:0 срещу Канада, така че при успех днес, ще си гарантират преминаване в следващата фаза. Мароко успя да вземе точка от финалиста от преди четири години Хърватия и ще се надява да вземе още точки днес, за да съхрани шансовете си за класиране на 1/8-финалите.

Мениджърът на Белгия Роберто Мартинес взима кардинално решение и променя схемата на игра на тима, като се завръща към 3-5-2, с която постигнаха добри резултати на някои от изминалите големи първенства. Атаката на тима отново е водена от Миши Батшуай, който ще бъде подкрепян от Еден Азар и Кевин де Бройне, тъй като Ромелу Лукаку все още не е напълно готов за игра.

Наставникът на Мароко Уалид Реграги залага на идентичен състав с този, който завърши наравно с Хърватска. Изненадата тук е присъствието на десния бек на Байерн (Мюнхен) Нусаир Мазрауи, който заема мястото си на левия фланг на отбраната, тъй като той получи травма в първата среща и бе под сериозна въпросителна. Той заема тази нетипична за себе си позиция, тъй като отдясно е една от звездите на тима - Ашраф Хакими.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети