Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Майка на юноша от Хебър се изправи срещу кмета на Пазарджик

Спорт

Майка на юноша от Хебър се изправи срещу кмета на Пазарджик

Майка на юноша от Хебър се изправи срещу кмета на Пазарджик - Tribune.bg

Болна е тоталната незаинтересованост на Петър Куленски за бъдещето на младите спортисти, казва Вяра Апостолова

Вяра Апостолова – майка на родения през 2008 г. юноша на Хебър Мартин Мутафчиев се обърна към NOVSPORT.COM, за да изкаже разочарованието си от отношението на кмета на Пазарджик Петър Куленски към школата на клуба.

„Защо и как новоизбраният пазарджишки кмет Петър Куленски абдикира от задълженията си да отпуска нужните средства за съществуването на един от най-успешните младежки футболни клубове в страната Хебър не е загадка, а парадокс. Болното в случая е тоталната незаинтересованост на Куленски за бъдещето на младите ни спортисти, които имат всички качества в близко, а не в необозримо бъдеще, да помогнат на футбола ни“, казва емоционално Апостолова.

Ситуацията с отказа на община Пазарджик да полага необходимите грижи за развитието на спорта на нейната територия разгневи не само родителите на младежите от Хебър, но и множество спортни хора от града.

„Финансират се само инициативи, които са близки по сърце на кмета, а другите, както се казва „кучета ги яли“. За мен това е скандално. Недопустимо е да не се получава никакво финансиране от общинските бюджети за елитните ни спортни клубове.  Младежкият Хебър е сред тях. Откакто кметът Куленски е на този пост, този клуб буквално е на ръба на оцеляването“, казва Вяра.

Тя и синът й изказват благодарност на треньора Йордан Минев, който по думите им дава всичко за отбора си и задържането на младите таланти. Но не получава никаква подкрепа от Общината.

Напомняме, че за отношението на Община Пазарджик през сълзи говори и вече бившият треньор на мъжкия отбор Любослав Пенев, след като го спаси от изпадане.

„От миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отборът, са феновете. Трябва да се замислим сериозно дали искаме да има футбол в Пазарджик, или не. Аз съм професионалист. Искам това нещо да се развива. Аз съм оптимист за бъдещето на клуба. Закриха волейбола, сега искат и футбола“, каза емоционално Пенев след спасителния мач срещу Етър.

Момчета от други градове избират този клуб, за да подобрят спортните си умения и така да се докажат като обещаващи футболисти. Сред тези момчетата е Мартин Мутафчиев, които е избрал да остане в този клуб, въпреки примамливи предложения от други елитни наши отбори и евентуален трансфер в чужбина. Той е готов на компромиси само заради отличния рейтинг на Хебър, както и доброто отношение на треньора Йордан Минев и помощник-треньора  Кирил Божков, които за него са и педагози, и приятели, на които може изцяло да се довери в поетия си труден път на професионални футболисти.

„Именно тяхна е и заслугата този клуб да продължава да съществува и да се доказва в създаването на футболни звезди, каквато се надявам да стане и моят син“, завършва Вяра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати