Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Медведев надви Циципас за втори пореден финал в Австралия

Спорт

Медведев надви Циципас за втори пореден финал в Австралия

Медведев надви Циципас за втори пореден финал в Австралия - Tribune.bg

Даниил Медведев се класира за втора поредна година на финала на Откритото първенство на Австралия, след като надви Стефанос Циципас в четири сета – в отделните части 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1, за малко повече от два часа и половина игра.

Първият сет започна с доминация на сервиращите, като вторият в света загуби първа точка на начален удар едва в 12-ия гейм. Преди това, първата ракета на Гърция трябваше да отрази четири точки за пробив пред Медведев, като първите три от тях бяха поредни. Стигна се до тайбрек, в който Циципас водеше с 5-4, но руснакът взе три последователни точки, за да поведе в сетовете. Втората част започна с пробив за гърка, който бе затвърден за 2-0. Медведев постепенно се окопити и върна брейка в шестия гейм, но отново допусна пробив за 4-5 и Циципас не сбърка на свой сервис, за да изравни резултата.

Точно след деветия гейм Медведев загуби самообладание и нападна съдията за това, че не дава предупреждение на съперника му, защото постоянно говори с баща си Апостолос, който му е и треньор.

"Луд ли си? Може би баща му да говори на всяка точка? Глупав ли си? Отговори ми на въпроса и ме гледай, докато ти говоря", развика се руският тенисист на съдията на стола.

Нервите обаче се оказаха добър съветник и Даниил Медведев рязко подобри играта си. Руснакът търпеливо изчака своя момент в десетия гейм, когато нанесе решителния си удар, за да поведе отново и да се доближи на сет от финала. Четвъртата част започна с три гейма без пробива, но Циципас се пропука в четвъртия, а оттам-насетне на корта имаше само един тенисист и това бе шампионът на US Open, който спечели пет последователни гейма. Медведев завърши с 13 аса, спечели 86% от точките на първи сервис, като направи четири уинъра повече от Циципас и четири непредизвикани грешки по-малко от гърка. Така, той се класира за втори пореден финал в Австралия, след като загуби от световния номер 1 Новак Джокович миналата година. Това ще бъде и четвърто участие на руснака в спор за титлата на Голям шлем след двата му на US Open през 2019 и 2021.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети