Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Меркел и клубовете решават за възобновяването на Бундеслигата

Спорт

Меркел и клубовете решават за възобновяването на Бундеслигата

Меркел и клубовете решават за възобновяването на Бундеслигата - Tribune.bg
Снимка:

Германската футболна лига започва от днес тестове за провеждането на мачове от Първа и Втора Бундеслига пред празни трибуни

Германската футболна лига започва от днес тестове за провеждането на мачове от Първа и Втора Бундеслига пред празни трибуни, съобщи електронният вариант на списание "Кикер".

Също в четвъртък представители на лигата и отделните клубове се срещнат с канцлера на Германия Ангела Меркел относно възможността за подновяване на първенството. При получаване на зелена светлина от властите, Бундеслигата е готова да се възобнови още до средата на май месец.

Германците искат да изчистят всички възможни трудности около ситуации, които биха се създали при подновяване на първенството в условията на пандемията от коронавирус.

От лигата са посочели, че ще бъдат проведени поне два независими един от друг теста, но все още има сериозни неясноти по някои въпроси. Един от тях е как да бъдат предпазени хората от треньорския и мениджърския екип, които са в рисковата група над 60 години.

Друг проблем е как да се подсигури безопасността на футболисти, които страдат от различни здравословни проблеми като астма, диабет или респираторни затруднения, които са сред най-застрашените от коронавируса.

Заради коронавируса всички мачове в Германия бяха спрени в средата на март месец.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бундеслига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети