Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Меси отново вкара за Аржентина и ги поведе към първа победа на световното в Катар

Спорт

Меси отново вкара за Аржентина и ги поведе към първа победа на световното в Катар

Меси отново вкара за Аржентина и ги поведе към първа победа на световното в Катар - Tribune.bg

За "гаучосите" се разписа още Енцо Фернандес.

Аржентинският национален отбор по футбол постигна първа победа на Мондиал 2022.

С голове на емблемата си Лионел Меси и на резервата Енцо Фернандес „гаучосите“ надвиха Мексико с 2:0 и така се реваншираха на феновете за изненадващата загуба след обрат от Саудитска Арабия с 1:2 на старта в Катар.

Този път стадионът в Лусаил, който ще приеме и финала на форума, беше почти пълен до краен предел и дикторът обяви посещаемост от 88 966 души, като безспорно повечето от тях бяха аржентинци.

Те трепериха до 64-ата минута, в която Лео ги вдигна на крака с удар от границата на наказателното поле, а в 87-ата изпаднаха в истински делириум, тъй като резервата Енцо Фернандес сложи точка на спора с майсторски гол след късо разигран корнер и пас на Меси.

Така Аржентина вече има 3 точки, докато Мексико остана с 1, взета от нулевото реми с Полша на старта.

По-рано през деня поляците спечелиха с 2:0 срещу Саудитска Арабия и са лидери в групата с 4 точки преди мача на истината срещу "гаучосите".

В събота вечер Аржентина и Мексико направиха нулево първо полувреме като показаха бърз и качествен футбол, но не създадоха много положения.

Мексиканският нападател Алексис Вега получи шанс да открие резултата от пряксвободен удар преди почивката, но Емилиано Мартинес изби топката с плонж. За Аржентина пък пропуснаха Меси и Лаутаро Мартинес.

Меси бе фаулиран на малко повече от 20 метра пред вратата на мексиканците в началото на второто полувреме и в 51-та минута имаше възможност да вкара едно от марковите си попадения. Звездата на Аржентина обаче изпрати топката над напречната греда на Гийермо Очоа.

Меси се реваншира в 64-та минута. Той получи втори шанс да стреля от тази позиция и този път го направи прецизно от игра, изпращайки топката по земята в долния ляв ъгъл за 1:0.

Аржентина овладя контрол над мача в следващите минути и затвърди доминацията си с второ попадение в 87-та минута. Енцо Фернандес получи къс пас от Меси от корнер, след което финтира Ерик Гутиерес на ъгъла на наказателното поле и изпрати точен фалцов удар в обратния ъгъл.

До края повече попадения не паднаха, така че съдбата на Мексико вече не е само в ръцете и краката на „ацтеките“, тъй като те ще отпаднат в групите, ако Полша и Аржентина завършат наравно в сряда.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети