Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мгладбах си върна лидерството в Германия след обрат над Байерн

Спорт

Мгладбах си върна лидерството в Германия след обрат над Байерн

Мгладбах си върна лидерството в Германия след обрат над Байерн - Tribune.bg
Снимка:

Резултати от срещите в Бундеслигата

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна изключително важен успех в битката за титлата в Германия, след като победи Байерн Мюнхен с 2:1 у дома в дербито от 14-ия кръг на Бундеслигата и запази лидерската си позиция в класирането.

На “Борусия Парк” баварците тотално доминираха през първата част и отправиха над десет удара към противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до гол след добри намеси на вратаря на домакините Ян Зомер. Гостите все пак излязоха напред четири минути след почивката, когато крилото Иван Перишич отправи силен удар от воле от границата на наказателното поле, с който Зомер не успя да се справи. След това играчите на Байерн намалиха оборотите и бяха наказани за това, като левият бек на Гладбах Рами Бенсебайни изравни в 60-та минута с глава след центриране от корнер. Възпитаниците на Марко Розе продължиха да бъдат опасни на контраатака и успяха да се възползват от това в продължението на мача, когато Хави Мартинес извърши глупаво нарушение срещу Маркус Тюрам в наказателното поле, а реферът Марко Фриц отсъди дузпа и показа втори жълт картон на испанския футболист. Тежката отговорност от бялата точка се падна на Бенсебайни, а бранителят показа железни нерви и донесе успеха на своите с втория си гол в мача.

По този начин Гладбах остава на върха на класирането с 31 точки, докато Байерн се смъкна до шестата позиция в подреждането с 24 точки.

Останалите резултати:

Борусия Дортмунд – Фортуна 5:0

Аугсбург – Майнц 2:1

Лайпциг – Хофенхайм 3:1

Фрайбург – Волфсбург 1:0. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати