Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Михайлов: Не съм виновен, че не можем да се класираме на голям форум

Спорт

Михайлов: Не съм виновен, че не можем да се класираме на голям форум

Михайлов: Не съм виновен, че не можем да се класираме на голям форум - Tribune.bg

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов празнува днес своя 60-годишен юбилей.

На 12 февруари бившият български национал навършва 60 години. В интервю за предаването "Арена спорт" той си спомни за най-паметните си моменти в хода на кариерата си.

"60 години са много време. Със сигурност съм по-мъдър от преди 10 години. Големите ни успехи в Левски - 3 купи през 1984 г., след това класирането за първия ми големия форум в Мексико. Класирането в САЩ, голът на Емо на "Парк де Пренс", дузпите срещу Мексико, елиминирането на Германия... Много неща има", сподели Михайлов.

„От ул. Кърниградска, през ул. Иван Асен, та до базата в Бояна, се стига с много работа, с опит. С попиване от знанията на по-големи и опитни. Имал съм възможност да бъда четири години заместник на Иван Славков, година съм бил и зам. Министър на спорта. Аз съм си минал по пътя. Най-голям успех, извън построяването на базата, финансирана изцяло с проекти от ФИФА и УЕФА, е че футболният съюз е бил изключително финансово стабилен. Въпреки всичко стоим много добре. Това може да направи един президент. Да осигури условия на всички за работа“, сподели Михайлов.

„Има много компромиси, които сме правили през годините. Компромиси спрямо клубовете, които след време се обръщат срещу нас. Компромиси с намаляване наказанията заради фенове. Грешката не е моя, че не може да се класираме на голям форум. Всичко се прави до излизането на момчетата на терена. В една квалификация взехме 24 точки и не можахме да се класираме“, заяви той.

„На всички 22-ма от Световното в Америка, аз съм дал на различни нива да работя във футбола у нас. Били сме добра сплав като отбор, а после и като ръководство. На никой не се сърдя, че говори лошо за мен. В България успелите хора не ги харесват. А аз смятам, че съм доста успял човек. Да играят националите със сърце и самочувствие и да слушат треньора. Групата ни е тежка и можем да се надиграваме с тези отбори. Всяко нещо си има своя край. Имам мандат още три години. Надявам се да работим за хората, които ме избраха демократично за пети път. За 65-ата годишнина, дано съм жив и здрав, а тогава може да си говорим за лов и риболов", каза още Борислав Михайлов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети