Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Милан подчини Рома на "Сан Сиро" и се доближи до Лига Европа

Спорт

Милан подчини Рома на "Сан Сиро" и се доближи до Лига Европа

Милан подчини Рома на Сан Сиро и се доближи до Лига Европа - Tribune.bg

Ребич и Чалханоглу от дузпа бяха точни за "росонерите"

Милан спечели дербито на 28-ия кръг на Серия А срещу Рома с 2:0. При домакинството си на "Сан Сиро", "росонерите" нанесоха удара си в края на мача и успяха да се доближат до зона "Лига Европа". 

Срещата на „Сан Сиро“ започна активно за Милан, но „росонерите“ не успяваха да създадат опасности пред Миранте.

В 20-та минута дойде първото интересно положение, но удар на Джеко мина над вратата. Седем минути по-късно Бонавентура бе изведен добре от Ребич, но той също бе неточен.

В самия край на полувремето домакините отново взеха инициативата, като 39-та Чалханоглу направи голям пропуск с глава на около метър пред опразнената врата, а в 45-та отново негов удар беше спасен.След почивката Пиоли направи двойна смяна в отбора си, пускайки Салемакерс и Пакета в игра. Това раздвижи сериозно играта на „росонерите“ и в рамките на една минута между 66-та и 67-та минута Чалханоглу и Пакета отправиха опасни изстрели.В 73-та отново бразилецът беше близо до гола, но стреля неточно от дъгата на наказателното поле. Така се стигна до 76-та минута. Тогава Запакоста върна неразчетено топка назад, Ребич я отне и пусна към Пакета.

Бразилецът намери Салемакерс в наказателното поле, Кеси отправи удар от воле, който Миранте, спаси, но даде право в краката на Ребич. Хърватинът стреля мощно, но право в гредата. За негов късмет кълбото се върна в него и от втория път той бе безкопромисен.

В 88-та Тео Ернандес проби отлично отляво, топката стигна отново до него в наказателното поле и Смолинг събори бека на „росонерите“, което донесе дузпа за тях. Зад топката застана Чалханоглу. 

Макар Миранте да уволи ъгъла, турчинът беше безкомпромисен и отбеляза за крайното 2:0.

Така Милан събра 42 точки на седмото място, колкото има и шестият Наполи. Рома пък остава пети с 48 точки и се отдалечи от зона "Шампионска лига".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети