Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Милан с важна победа на „Сан Сиро“

Спорт

Милан с важна победа на „Сан Сиро“

Милан с важна победа на Сан Сиро - Tribune.bg
Снимка:

"Росонерите" спечелиха с 1:0 у дома срещу Торино

Милан записа важна победа с 1:0 над Торино на "Сан Сиро" в мач от 24-ия кръг на италианската Серия "А".

Единственото попадение бе дело на Анте Ребич, който се разписа за шести път през 2020 година, след като нямаше нито един гол през първата половина от сезона.

"Ил Дяволо" прекъсна серията си от три поредни мача без успех - Верона (1:1), Интер (2:4) и Ювентус (1:1), като с актив от 35 точки дели шестата позиция с Верона и Парма, а петият Рома е само с четири точки преднина. Торо пък записа пета поредна загуба в шампионата и остана с 27 точки на 14-то място.

Наставникът на домакините Стефано Пиоли отново заложи на Златан Ибрахимович, а контузеният Хакан Чалханоглу бе заменен от Лукас Пакета в схемата 4-4-1-1.

Пред Джанлуиджи Донарума в защита стартираха Давиде Калабрия, Симон Кяер, Алесио Романьоли и Тео Ернандес. Самуел Кастиейхо, Франк Кесие, Исмаел Бенасер и Анте Ребич бяха халфовете.

Водени от капитана Андреа Белоти, играчите на Торино търсеха реванш от "росонерите", които ги отстраниха на четвъртфинала за Купата на Италия преди няколко седмици след продължения.

Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали отбора за победата и заяви, че няма проблем между него и защитника Матео Мусакио, който не крие недоволството си, след като изпадна от титулярния състав за сметка на Симон Кяер.

“Мисля, че резултатът е добър, играта също ми хареса. Остават още 14 мача и аз вече мисля за следващия, който е срещу Фиорентина във Флоренция. Оттук до май трябва да спечелим колкото се може повече срещи. Предстои ни много работа. В края на сезона ще видим докъде сме стигнали. Златан Ибрахимович беше ядосан, защото можеше да реши мача по-рано. Мусакио? Той изпитваше болка в прасеца и не можеше да влезе в игра. Няма проблем помежду ни. Матео Габия е обещаващ талант. Той влезе с правилната нагласа и има защо да е доволен от себе си. Момчето притежава безспорни качества, а освен това тренира много усърдно”, каза Пиоли по адрес на младия бранител, който замени контузилия се Кяер./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Милан, Серия А

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети