Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Минчев по-скъп от Недвед за Спарта

Спорт

Минчев по-скъп от Недвед за Спарта

Родният талант се нареди сред най-скъпите трансфери в историята на чехите

Mартин Минчев влезе в Топ 5 на тран­сферите на Спар­та. Родният нацио­нал ще струва на гранда от Прага 2 милиона евро. Толкова са били платени за един от играчите, които Минчев ще завари в съб­лекалнята на стадиона в парка „Петна" - Семих Кая. И той като Мартин дойде от Балканите - Галатасарай. Равносметката от покупките на Спарта показва, че в Прага са дошли само двама по-скъ­пи чужденци. Чехите са броили на Андерлехт 3,75 милиона евро за Николае Станчу отново през сезон 2017/18, когато е взет и Кая. Тогава са хвърлени и 2,90 милиона евро за национала на Израел Тал Бен Хаим.

Не можем да пропуснем друг факт, който говори доста добре за Минчев. Той е по-скъп за Спарта от един от най-легендар­ните футболисти, които са обличали екипа на този тим. Това е носителят на Златната топка за 2003 година Павел Недвед. През сезон 1992/93 русо-косото крило е привлечено на „Летна" от друг столичен тим - Дукла за 963 000 евро. Недвед също е бил на годините на Минчев -19. Набор на Мартин е и друго голямо име в чешкия футбол от последните две десетилетия, когато стъпва на „Летна" - Петер Чех. Вратарят е купен за 600 000 евро от Хмел през се­зон 2001/02.

Родният талант е вто­рото ново попълнение за сезона след вратаря Доминик Холец. Той обаче бе свободен агент, след като Жилина обяви фалит и остави играчите си на улицата. През настоящият сезон, който все още върви и в Чехия, Спарта привле­че общо 22 нови играчи. За двама от тях са платени сериозни пари - Михал Травник и Андреас Вин-дхайм. Първият бе купен за 1,80 милиона евро от Яблонец. Норвежецът Виндхайм пък докара в касата на Малмьо 1,3 милиона евро. Въпреки това Спарта не успя да се пребори с конкуренцията на Славия и Виктория в първенството и ще трябва да се задо­воли с третото място.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още