Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха обновената зала „Васил Левски“

Спорт

Министър Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха обновената зала „Васил Левски“

Красен Кралев проведе среща и с представителите на местните клубове в Пазарджик

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха реновираната спортна зала „Васил Левски“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.                     

Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта (ММС) в размер на 124 236 лв. С изпълнението на проекта беше подобрено състоянието на залата, в която местният „Хебър“ играе мачовете си от мъжкото волейболно първенство. Тимът е лидер във временното класиране на шампионата. С отпуснатите средства бе извършен ремонт на фасадата и покрива на сградата.

При откриването спортният министър похвали усилията на Общината, които се полагат за обновяването на спортната инфраструктура в града. Той припомни, че Министерски съвет отпусна 1,2 млн. лв. за реконструкция на стадион „Георги Бенковски“, а в областта ще бъдат изградени три физкултурни салона, които ще бъдат построени в Професионалната гимназия по химически и хранителни техноогии - гр. Пазарджик, СУ „Нешо Бончев“ - гр. Панагюрище и СУ „Методий Драгинов“ с. Драгиново, общ. Велинград.

„Министерството на младежта и спорта и правителството подкрепят г-н Попов, за да може Пазарджик да разполага с по-добра спортна инфраструктура. По този начин повече хора ще имат възможност да практикуват любимите си спортове. Съвместната ни работа с Община Пазарджик е отличен пример как при добро взаимодействие между институциите се получават отлични резултати“, заяви министър Кралев при откриването на обновената зала.                                                     

Кметът Тодор Попов благодари на спортния министър за подкрепата, която ММС е оказало при реализирането на проекта. На церемонията присъстваха олимпийските медалисти от Пазарджик - Георги Мърков, Борислав Гидиков, Серафим Тодоров, Гинка Гюрова, Георги Георгиев и Ренета Камберова, която е и общински съветник.

По-рано през деня министър Кралев и областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов проведоха среща с представителите на спортните клубове в града, за да се запознаят с проблемите, които срещат в организирането на своята дейност.

ММСММС

Представителите на клубовете изказаха своята удовлетвореност от увеличените със 100% средства по Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г. В Пазарджик се отпуска финансиране за 18 клуба, като общият размер е 193 998 лв. Красен Кралев обяви, че през следващия мандат субсидията за спортните клубове ще бъде увеличена с до 200%.                             

Спортният министър се ангажира ММС да финансира закупуването на два тепиха за борба, който да бъде използван от клуба на бившия национал Георги Средков, както и килими и подиум с подова конструкция за клубовете по художествена гимнастика „Диляна“ и „Диляна Прима“. В залата, в която тренират грациите, ще започне ремонт на вентилацията, който е финансиран от спортното министерство.

„Нашите усилия през следващите години ще продължат да бъдат насочени към подобряване на спортната инфраструктура в цялата страна. Ще продължим да подпомагаме дейността на спортните клубове, защото това са местата, които изграждат бъдещите шампиони на България. Имаме ясна представа какво трябва да правим през следващите 4 години, за да може да работите при най-добрите условия. Това е правилната посока, която трябва да се следва. Гледам с оптимизъм към следващия мандат, защото формулата, по която работим за развитието на спорта е правилна. Ще започнем и реформа в държавните спортни училища, ще работим за повишаване на квалификацията на треньорските кадри, ще се стремим към широко внедряване на научно приложната дейност в спорта и ще организираме още международни състезания от най-висок ранг“, заяви Красен Кралев по време на срещата.

В края на посещението си в Пазарджик спортният министър, кметът на града, Найден Шопов и Ренета Камберова откриха обновената спортна алея в парк „Писковец“. Посетителите могат да видят десетте най-успели местни спортисти през миналата година. Кралев беше запознат с техните постижения. За номер едно през 2020 г. беше избрана бадминтонистката Гергана Павлова, която стана абсолютна държавна шампионка за девойки до 19 г.                                                                                                                                                                                                             

ММСММС
                                                                                                                                                                                                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети