Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев и министър Кирилов бяха гости на боксов турнир между лишени от свобода

Спорт

Министър Кралев и министър Кирилов бяха гости на боксов турнир между лишени от свобода

Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов присъстваха на осмото издание на боксовия турнир между лишените от свобода от затворите в страната. Събитието се проведе на територията на Централния софийски затвор под мотото „Не на наркотиците и агресията“.

В хода на надпреварата се проведоха 23 срещи, а участие взеха близо 50 боксьори. На ринга се качиха отбори от затворите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Враца и Белене.
Инициативата предоставя възможност на лишените от свобода да се включат в кампания за насърчаване на спортните дейности, която осъществява поправително въздействие чрез осигуряване на условия за поддържане на физическото и психическото им здраве, ограничава отрицателните последици от въздействието на средата и стимулира физическото им възпитание.

През последните няколко години Министерството на младежта и спорта работи активно за създаване на конкретни инструменти за личностно развитие и предотвратяване на агресията.

Основният инструмент, който ММС използва за превенция на зависимости и агресия, е Национална програма за изпълнение на младежки дейности. В цялата страна се изпълняват проекти, насочени към превенцията на зависимости и агресия, като основен подход, който бива прилаган е спортът.

Министър Кралев поздрави организаторите на турнира за реализирането му и пред тях акцентира, че чрез спорт може да бъде трансформирана негативната енергия в мотивация. Освен, че учи на честна игра спортът оказва и позитивно влияние върху цялостното физическо и психическо състояние на човека.

Министър Кралев пое ангажимент ММС да финансира закупуването на тренировъчен ринг, който да бъде на разположение на лишените от свобода в Централния софийски затвор. Той поздрави участниците в турнира и връчи медалите в една от категориите. В първата категория отличията бяха връчени от министъра на правосъдието Данаил Кирилов. В награждавaнето участие взеха още президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, олимпийският шампион Даниел Петров, европейският първенец Емил Чупренски и др.

Красен Кралев и Данаил Кирилов получиха почетни плакети от организаторите на турнира и покана да посетят и деветото издание на надпреварата.  

ММСММС

ММСММС

ММСММС

ММСММС


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема