Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев и президентът на AIBA Умар Кремльов откриха 72-ото издание на купа „Странджа“

Спорт

Министър Кралев и президентът на AIBA Умар Кремльов откриха 72-ото издание на купа „Странджа“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Международната асоциация по бокс (AIBA) Умар Кремльов откриха 72-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа - купа „Странджа“. Надпреварата ще продължи до 27 февруари в зала „София“.

“България за поредна година ще посрещне част от световния боксов елит в зала „София“. Да организираш подобно събитие по време на пандемия е огромно предизвикателство, с което вярвам, че Българската федерация по бокс ще се справи. Надявам се да бъдем свидетели на много интересни срещи, които да бъдат генерална репетиция преди последните квалификации за олимпийския турнир през август“, заяви министър Кралев при откриването на турнира.

Той допълни, че са предприети всички необходими мерки за запазване здравето на участниците в турнира и пожела успех на боксьорите.

В тазгодишното издание на Купа “Странджа” вземат участие 220 боксьори от 31 държави, като за отличията ще се борят и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства. България е представена от 23 боксьори, сред които и Даниел Асенов (52 кг), Радослав Панталеев (91 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Със силни отбори у нас пристигнаха Узбекистан, Казахстан, САЩ, Бразилия, Индия и Франция.

В първата среща с българско участие от програмата на турнира Мелис Йонузова се наложи над Анна Джени от Швейцария с пълно съдийско единодушие. Утре (23.02) на ринга в зала “София” ще се качат други 15 наши представители, сред които бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 г. Радослав Панталеев и световната шампионка при жените от 2014 г. Станимира Петрова. Сесиите са от 11.00, 14.00 и 18.00 часа.

Президентът на AIBA Умар Кремльов отличи организацията на турнира. Той беше награден от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински с почетен плакет в знак на благодарност за подкрепата, която Кремльов оказва за развитието на бокса в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети