Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев инспектира строежа на спортни обекти в община Костенец

Спорт

Министър Кралев инспектира строежа на спортни обекти в община Костенец

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Костенец Йордан Ангелов направиха инспекция на строежа на спортни обекти в общината. Министерството на младежта и спорта финансира два проекта по реда на Наредба № 4 за изграждането и реновирането на спортни обекти - държавна и общинска собственост. Общата сума на отпуснатите средства е 145 257 лева.

Спортният министър инспектира етапа на строителството по изграждането на футболно игрище към ОУ “Константин Костенечки” в с. Костенец. Съоръжението ще бъде с изкуствена тревна настилка и осветление. Очаква се игрището да бъде завършено в края на следващия месец, а от него ще се възползват 166 деца. Директорът на училището Ангелина Пергелова връчи на министър Кралев благодарствено писмо от името на своите възпитаници. От своя страна той се ангажира ММС да осигури нови баскетболни и волейболни топки, с които да се провеждат часовете по физическо възпитание и спорт. Училищният персонал изказа своята благодарност и за днешното решение на Министерския съвет, с което бяха увеличени минималните диференцирани размери на паричните средства, които се отпускат за физическа активност и спорт на учениците. За първи път от 14 г. държавата променя субсидията, като общият й размер за цялата страна е близо 5 млн. лв. Увеличението на средствата засяга над 1 млн. деца, ученици и студенти в България и ще помогне за закупуването на спортни уреди и пособия, както и за участието на учениците в различни турнири и състезания.

Вторият спортен обект, който Красен Кралев инспектира е футболно игрище със зона за стрийт фитнес. Съоръженията се намират в централната част на град Костенец.

Кметът Йордан Ангелов запозна спортния министър и с вече реализиран проект по Програмата за развитие на селските райони в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. В края на миналата година учебното заведение, в което учат близо 600 деца, се сдоби със спортни площадки за волейбол и баскетбол, лекоатлетически сектори и футболно игрище. Общата стойност на инвестицията беше 1,1 млн. лв.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети