Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски

Спорт

Министър Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски.

ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ЦВЯТКО БАРЧОВСКИ ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на легендарния баскетболист Цвятко Барчовски, един сърцат и всеотдаен мъж, който посвети живота си на спорта. Позволете ми в този тежък момент да се обърна към Вас и да изкажа най-искрените си съболезнования. Отиде си една достойна личност, която ръководи българския спорт през 90-те години начело на Комитета за младежта и спорта, като заема поста председател в периода 1992-1994 г., 1994-1995 г. и 1997-2000 година.

През цялата си кариера Цвятко Барчовски работи с огромна енергия за развитието на баскетбола в България. През 50-те и 60-те години на миналия век той е част от изключително силния национален отбор, който печели сребърните медали на Европейското първенство през 1957 година и бронзовите отличия през 1961 година.

Барчовски е световен шампион за студенти от Париж през 1957 г. и шампион на България със Славия и ЦСКА. След края на активната си състезателна кариера той остана близо до любимия спорт и като успешен треньор. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат баскетбола и спорта. Поклон пред светлата му памет!

КРАСЕН КРАЛЕВ, МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив