Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски

Спорт

Министър Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски

Министър Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски - Tribune.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Цвятко Барчовски.

ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ЦВЯТКО БАРЧОВСКИ ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на легендарния баскетболист Цвятко Барчовски, един сърцат и всеотдаен мъж, който посвети живота си на спорта. Позволете ми в този тежък момент да се обърна към Вас и да изкажа най-искрените си съболезнования. Отиде си една достойна личност, която ръководи българския спорт през 90-те години начело на Комитета за младежта и спорта, като заема поста председател в периода 1992-1994 г., 1994-1995 г. и 1997-2000 година.

През цялата си кариера Цвятко Барчовски работи с огромна енергия за развитието на баскетбола в България. През 50-те и 60-те години на миналия век той е част от изключително силния национален отбор, който печели сребърните медали на Европейското първенство през 1957 година и бронзовите отличия през 1961 година.

Барчовски е световен шампион за студенти от Париж през 1957 г. и шампион на България със Славия и ЦСКА. След края на активната си състезателна кариера той остана близо до любимия спорт и като успешен треньор. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат баскетбола и спорта. Поклон пред светлата му памет!

КРАСЕН КРАЛЕВ, МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети