Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди бронзовия медалист от Световното първенство по плуване за юноши Йосиф Миладинов

Спорт

Министър Кралев награди бронзовия медалист от Световното първенство по плуване за юноши Йосиф Миладинов

Министър Кралев награди бронзовия медалист от Световното първенство по плуване за юноши Йосиф Миладинов - Tribune.bg
Снимка:

16-годишният талант спечели бронзовото отличие в Будапеща

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовия медалист от Световното първенство по плуване за юноши Йосиф Миладинов. 16-годишният талант спечели бронзовото отличие в Будапеща, Унгария на 50 метра бътерфлай с нов национален рекорд.

На шампионата Миладинов записа отлично представяне и на 100 метра бътерфлай, финиширайки четвърти. В сериите на дисциплината Йосиф подобри националния си рекорд с 51.91 и стана първият български плувец, който слиза под 52 секунди на 100 м бътерфлай. Освен това с постижението си младата ни надежда покри норматив „А“ и взе квота за Олимпиадата в Токио. Това го прави вторият ни сигурен плувец за Игрите през 2020 след Антъни Иванов. През юли Миладинов спечели и сребърното отличие в същата дисциплина на Европейското първенство за юноши в Казан, Русия.

Спортният министър поздрави българския плувец за страхотното представяне на Световното първенство и му пожела още по-големи успехи. Красен Кралев и Йосиф Миладинов обсъдиха подготовката на състезателя в Швейцария, където той учи и тренира в последната година.

Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев благодари на министър Кралев за подкрепата, която оказва на плувните спортове. Двамата обсъдиха и плана за подготовка на Йосиф Миладинов за Олимпийските игри в Токио.

Почетни плакети от министър Кралев получиха още главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски и треньорът на Миладинов Стефан Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати