Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди Илина Иванова за бронзовия медал от Европейското първенство по таекуондо

Спорт

Министър Кралев награди Илина Иванова за бронзовия медал от Европейското първенство по таекуондо

Министър Кралев награди Илина Иванова за бронзовия медал от Европейското първенство по таекуондо - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на таекуондистката Илина Иванова. Тя достигна до бронзовото отличие в категория до 53 килограма на Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени, което се проведе в София от 8 до 11 април.

По пътя към медала Иванова записа две победи над Джоди МакКю (Великобритания) и Деспина Пилаваки (Кипър), а в полуфиналната среща допусна поражение от защитаващата титлата си от последните два континентални шампионата и двукратна световна вицешампионка Татяна Кудашова-Минина (Русия). Това е първо отличие за нашата страна при жените от европейско първенство от 13 години насам.

Почетни плакети от министър Кралев получиха и треньорът на Илина Иванова – Николай Богданов и Виктория Иванова, която бе избрана за съдия №1 на шампионата.

В Европейското първенство взеха участие над 500 състезатели от целия континент. От 7 до 9 май София ще приеме европейската олимпийската квалификация, a през август в столицата ни ще се проведе Световното първенство за кадети. Страната ни ще бъде домакин и на Мултиевропейските игри с ранг G1 през юни.

Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев обяви, че Илина Иванова ще смени категорията и ще се включи в олимпийската до 57 кг за квалификационния турнир. При жените ще ни представя и Николет Костова в категория до 49 кг. Министър Кралев пожела успех на нашите представители, които ще преследват участие на Летните олимпийски игри в Токио.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати