Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди медалистите от световното първенство по самбо

Спорт

Министър Кралев награди медалистите от световното първенство по самбо

Министър Кралев награди медалистите от световното първенство по самбо - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди медалистите от Световното първенство по самбо, което се проведе в сръбския град Нови Сад. На шампионата българските състезатели спечелиха четири отличия при мъжете и жените.

Министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на сребърния медалист по бойно самбо Емил Незриев и на бронзовите медалисти Габриела Гигова и Ангел Ангелов. Мария Оряшкова, която стана световна шампионка за шести път в своята кариера, също ще получи почетен плакет за успеха си. Златната ни медалистка вече е на лагер с женския национален отбор по борба, който се подготвя за Световната купа в Белград. През следващата година Оряшкова ще атакува спечелването на квота за Летните олимпийски игри в Токио в категория до 76 кг.

Състезателите ни споделиха своите впечатления от организацията на Световното първенство в условията на пандемия и мерките, които са били предприети в Нови Сад, за да се запази здравето на участниците в надпреварата. Те определиха първенството като много оспорвано при наличието на 400 самбисти от 30 страни. България се нареди на пето място в общото класиране по спечелени медали след тимовете на Русия, Беларус, Украйна и Узбекистан.

Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС и на старши-треньорите на националните отбори Васил Соколов и Красимира Томова за приноса им към успехите на българските медалисти.

Кралев, наставниците и състезателите коментираха увеличението на средствата, които ММС отпуска за спортните клубове в България.

Представителите на националния отбор изказаха задоволството си от увеличението с 30% на средствата за тази година и предвидения двойно по-голям бюджет за финансиране през 2021 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети