Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди младата надежда на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев

Спорт

Министър Кралев награди младата надежда на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев

Министър Кралев награди младата надежда на българския мотоциклетизъм Теодор Кабакчиев - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със световния шампион по Супер Ендуро в клас „Джуниър“ Теодор Кабакчиев. Младата надежда на мотоциклетизма сподели впечатленията си от изминалата година, която е най-успешната за него в досегашната му кариера. Спортният министър връчи почетен плакет на ММС на Кабакчиев за успеха му през пролетта.

В неделя Кабакчиев заминава за Испания, където ще проведе подготовката си за следващия сезон. Той каза, че е отказал предложение да подпише договор с италиански отбор, защото му е поставено условие да се състезава под чужд флаг. “По време на състезанията през изминалия сезон получих подкрепата на много българи. В залите се развяваха български знамена и това ми носеше допълнителна мотивация. Не бих заменил това усещане за нищо друго”, заяви Теодор Кабакчиев.

Той сподели плановете си за следващата година и проектите, с които неговият клуб “Екстрийм Рейсинг” ще кандидатства в ММС за финансиране през 2021 г. Помощта е необходима, за да се обезпечат някои от участията му през сезона. Красен Кралев се ангажира Министерството да подпомогне младия ни талант, за което Теодор Кабакчиев благодари на спортния министър.

Двамата коментираха и изминалия сезон в България. От месец юни до момента се проведоха седем състезания от републиканския шампионат BG-X Enduro. Теодор Кабакчиев сподели, че надпреварите се провеждат при отлична организация и с голям брой участници.

През септември и октомври Кабакчиев взе участие и в две международни състезания, които се проведоха в Турция и Румъния. Българинът завърши на пето място в генералното класиране на четиридневната надпревара в Анталия, а в планините около Сибиу се нареди осми, като пред него бяха само мотористи от заводски отбори.

ММСММС


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети