Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди победителите от Европейската купа по ветроходство във Варна

Спорт

Министър Кралев награди победителите от Европейската купа по ветроходство във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи неделните гонки от Европейската купа по ветроходство в клас “Лазер”. Надпреварата се проведе във Варна за трета поредна година, като в нея участваха 40 лодки от България, Украйна и Австрия в два олимпийски класа и един детски.

Кралев връчи наградите в клас “Лазер Радиал”. В него триумфира българката Мариела Николова от СК “Черно море Бриз”, а след нея се наредиха Клемент Саръстов от Яхт клуб “Порт Бургас” и Кения Андрий от ШВСМ-Украйна. Николова, която ще се бори за участие на Летните олимпийски игри в Токио, днес заминава за Европейското първенство. Надпреварата ще се проведе в полския град Гданск от 6 до 13 октомври.

В клас “Лазер Стандарт” победител стана украинецът Иван Жукалин. Втори се нареди неговият сънародник Валери Кудряшов. Трети беше българинът Златко Атанасов от ОMК “Несебър 2000”, а наградите бяха връчени от кмета на Варна Иван Портних.

В детския клас “Лазер 4.7” отделните групи бяха спечелени от Богдан Рухлин (ШВСМ-Украйна), Даяна Пашова (Яхт клуб “Кап. Г. Георгиев” Варна), Даниел Йорданов (ОМК “Несебър 2000”) и Станислава Тодорова (Яхт клуб “Порт Бургас” ). В награждаването в този клас се включи директорът на дирекция “Спорт” на Община Варна Кристиян Димитров.

Министър Кралев поздрави участниците и организаторите от Община Варна, Българска федерация по ветроходство и СК “Черно море Бриз”. Състезанието беше генерална репетиция за Европейското първенство, което ще се състои в морската столица от 15 до 22 май през 2021 година. Президентът на федерацията Росен Марангозов заяви, че за континенталната надпревара се очакват над 300 лодки, а Европейската купа е била подходяща ветроходците да се запознаят с маршрута и теченията в Черно море.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати