Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди победителите във ветроходната регата “Cor Caroli iCard”

Спорт

Министър Кралев награди победителите във ветроходната регата “Cor Caroli iCard”

Министър Кралев награди победителите във ветроходната регата Cor Caroli iCard - Tribune.bg
Снимка:

В юбилейното издание на надпреварата взеха участие близо 40 ветроходни яхти и около 250 души екипаж

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите в 20-то издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard”.

Първото място в състезанието, в което взеха участие близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж, бе спечелено от яхта “Espresso Martini” с шкипер Павлин Надворни.

Ето какво написа министър Кралев в профила си във Фейсбук:

Имах удоволствието на наградя победителите в 20-то юбилейно издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard”. Яхта “Espresso Martini” с шкипер Павлин Надворни спечели ценния приз “Синя лента”, след като завърши с най-бързо реално време всички шест гонки. В оспорваната надпревара втори се нареди екипажът на “LZ Yachting 1991” с шкипер Лъчезар Братоев от “Ултрамарин Варна”. В състезанието, което стартира от Бургас и премина през Св. Влас, се включиха близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж. Във финалния ден се проведоха три гонки във Варненския залив в чест на празника на морската ни столица.
Ветроходните спортове са част от магията на морските градове. Мисията на “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието има важно значение за популяризирането на красивия воден спорт, свързан с екипна работа, състезателен дух и стремеж към високи постижения. Нека Богородица да закриля състезателите всички Вас, а Свети Николай да донесе вятър в платната им.
Поздравявам призьорите във всички класове на регатата за достойното представяне и интригуващата надпревара, която предложиха на любителите на този красив морски спорт. Адмирирам и усилията на организаторите от фондация “Кор Кароли” за перфектното провеждане на състезанието.
След четири дни на оспорвана битка в клас IRC 1 на първо място се класира яхта “PETRA” с шкипер Никола Дуков от клуб “Понтос Варна”. В клас IRC 2 първи са “WASABI DENTAPRIME”-Валентин Николов, “Черноморец Бургас”. Първи в крайното класиране на клас IRC 3 са “UK SAILMAKERS”-Атанас Иванов, “Порт Бургас”. Първенци в клас ORC A станаха ветроходците от яхта “LZ Yachting 1991”-Лъчезар Братоев, “Ултрамарин Варна”, а в клас ORC B триумфираха “WASABI DENTAPRIME”. Клас ORC C беше спечелен от “Sundowner”-Дамян Петков, “Порт Бургас”, а в ORC CP първата позиция беше за “Mint Milk”-Калин Георгиев, “Кап. Г. Георгиев-Варна”. В клас Conrad 25 R победата грабна екипажът на “Albeiro”-Венцислав Мазаков,“Черно море Бриз”. Наградите в отделните класове бяха връчени от Кристиан Димитров - директор на Дирекция “Спорт” към Община Варна и представители на спонсорите на надпреварата.
Съорганизатори на тазгодишното издание на регатата бяха Община Варна, Община Бургас, ЯК “Кап. Г. Георгиев - Порт Варна” и ЯК “Порт Бургас”.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети