Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев откри Европейското първенство по колоездене на писта в Пловдив

Спорт

Министър Кралев откри Европейското първенство по колоездене на писта в Пловдив

Министър Кралев откри Европейското първенство по колоездене на писта в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство по колоездене на писта. Шампионатът се провежда от 11 до 15 ноември в пловдивската зала „Колодрума“, която за първи път приема шампионат от такъв ранг.

„Горд съм от това високо и заслужено признание за България и българското колоездене. В година, в която целият свят е изправен пред множество трудности заради пандемията от коронавирус, организирането на международни състезания е изключително предизвикателство и отговорност. Сигурен съм, че Българска федерация колоездене, Пловдив и зала „Колодрума“ ще отговорят на високите очаквания и отново ще докажат, че сме отлични домакини, които знаят как да провеждат събития от най-високо ниво въпреки трудностите, породени от кризата с Covid-19“, заяви Красен Кралев.

Спортният министър подчерта, че домакинството на шампионат от такъв ранг е от ключово значение за развитието на колоезденето в България.  „Освен че ще събере европейския елит в този спорт, той ще даде възможност да покажем пред Европа и света колодрума в Пловдив, който е единственият закрит в Югоизточна Европа. Вярвам, че след провеждането на първенството много състезатели ще проявят интерес към нашата страна и желание да провеждат подготовката си в България. Благодаря на вицепрезидента на Европейската федерация по колоездене Александър Гусятников, който даде идеята страната ни да кандидатства за домакинство на този шампионат“, допълни още Кралев и пожела успех на състезателите.

ММСММС

Повече от 200 колоездачи от над 20 държави ще спорят за отличията в Пловдив, сред които олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти. България ще бъде представена от 7 състезатели.

На Европейското първенство ще бъдат раздадени общо 22 комплекта медали в 11 дисциплини при мъжете и жените - спринт, отборен спринт, индивидуално преследване, отборно преследване, кейрин, омниум, мадисън, индивидуално бягане по часовник 500 м (жени)/1000 м (мъже), състезание по точки, скрач и елиминация.

Шампионатът в Пловдив е един от най-важните в календара на колоезденето на писта и ще бъде предаван пряко по „Евроспорт“ и БНТ 3.

В церемонията по откриването се включиха още вицепрезидентът на Европейската федерация по колоездене Александър  Гусятников, президентът на Българска федерация колоездене Драгомир Кузов и зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

Гусятников отбеляза, че колодрума в Пловдив може да се превърне в център на колоезденето в Европа. Драгомир Кузов благодари на спортния министър за помощта оказана от ММС при организацията на Европейското първенство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети