Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев почете паметта на Иван Вуцов

Спорт

Министър Кралев почете паметта на Иван Вуцов

Министър Кралев почете паметта на Иван Вуцов - Tribune.bg
Снимка:

Легендата на българския футбол си отиде на 79-годишна възраст

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев си взе последно сбогом с легендата на българския футбол Иван Вуцов, който почина на 79-годишна възраст.

Иван Вуцов е възпитаник на „Янтра Габрово“. Носи екипите и на „Ботев“ Пловдив, „Академик“ София и „Левски“. За сините записва 213 срещи за първенството, 41 мача за купата на страната и 60 международни срещи. Шампион на България през 1965 и 1968, печели купата на страната през 1967 г. За „А“ националния тим записва 24 срещи, като участва и на Световното първенство в Англия през 1966 г. В петте сезона като треньор на „Левски“ печели шампионска титла и 2 пъти купата на страната. Под негово ръководство „сините“ елиминират „Аякс“ за купата на УЕФА и достигат до ¼ финал с „Барселона“ през 1976 г. Дълги години е изпълнителен директор на БФС.

Иван ВуцовИван Вуцов

„Имах щастието да работя с Иван Вуцов, докато бях президент на „Черно море“. Той беше наистина изключително мощен и силен човек, който управляваше българския футбол по време на най-тежките му години. Иван Вуцов е с основна роля професионалните клубове да оцелеят и да се запазят детско-юношеските школи. Той е човек, който заслужава много голямо уважение и почит. Помогнал е на много хора в спорта и може да го изпратим с аплодисменти“, заяви министър Кралев.

Той допълни, че не познава Вуцов като футболист, но го помни като успешен треньор и ръководител.

„Всеки един ръководител трябва да се учи от размаха, с който той работеше. Той знаеше какво се е случило във всеки един мач от първенството, дори в по-ниските нива, знаеше какви са проблемите на клубовете, познаваше се с всички ръководители. Това е пример как трябва да се работи“, каза още Кралев.

Последно сбогом с Иван Вуцов си взе и голяма част от родния футболен елит. Сред тях бяха президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор на централата Антон Попов и членът на Изпълкома Емил Костадинов, Сашо Костов, Кирил Ивков, Наско Сираков, Бончо Генчев, Валентин Михов, Павел Колев, Даниел Боримиров, Тодор Батков, Димитър Пенев и други спортни личности.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети