Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев посети Държавното първенство по фигурно пързаляне

Спорт

Министър Кралев посети Държавното първенство по фигурно пързаляне

Министър Кралев посети Държавното първенство по фигурно пързаляне - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи на живо кратката програма на Държавното първенство по фигурно пързаляне за участниците във всички възрастови групи.

Надпреварата е и официално контролно за определяне на състава на националния отбор за предстоящото Световно първенство. Министър Кралев посети Зимния дворец на спорта късно снощи по покана на талантливата ни състезателка Александра Фейгин и нейната треньорка Ина Лутай.

При жените след кратката програма в класирането поведе Кристина Григорова, която постигна резултат 60.86 точки. Лека неточност при изпълнението остави Александра Фейгин на второ място с 60.52 точки, а след нея се нареди Мария Левушкина с 54.94 точки. Трите са представителки на клуб “Танци на лед Денкова-Стависки”. Победителката ще бъде определена след изиграването на волната програма тази вечер (13.02).

При мъжете лидер е Лари Луполоувър с резултат 64.42 точки. Роденият в САЩ фигурист вече се състезава за България на големи първенства. Дебютът му беше на Европейското първенство в Грац (Австрия). 21-годишният състезател се подготвя от Андрей и Ина Лутай.

Министър Кралев проведе разговор с Александра Фейгин и Лари Луполоувър, като двамата отбелязаха отличното състояние на леда в Зимния дворец на спорта. През 2018 г. бяха инвестирани 4 млн. лв. в ремонта на съоръжението, което е собственост на държавното търговско дружество “Академика 2011”. Година по-късно беше извършена реконструкция и на тренировъчната зала за 1,4 млн. лв., осигурени по ЕСКО договор. Двете ледени пързалки не бяха ремонтирани основно от пускането в експлоатация на Зимния дворец през 1983 г.

ММСММС

Пред спортния министър председателят на Българската федерация по кънки Татяна Йорданова отбеляза, че зимните спортове на лед се радват на все по-голяма популярност. Само в Зимния дворец се подготвят близо 800 спортисти. Тя приветства идеята за построяването на нова зала по фигурно пързаляне в рамките на комплекс “Червено знаме”. Красен Кралев определи реализирането на този проект като един от основните приоритети за ММС в следващите 4 години.

Веднага след края на Държавното първенство по фигурно пързаляне националните състезатели започват подготовка за Световното първенство в Швеция. Шампионатът в Стокхолм ще се проведе от 22 до 28 март. България ще изпрати свои участници при жените, мъжете и танцовите двойки. Нашите фигуристи ще се включат и в големия международен турнир за “Купа София”. Домакин на надпреварата ще бъде Зимният дворец на спорта в периода 26 февруари - 3 март. Очаква се в състезанието да се включат 254 спортисти от 16 страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати