Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев посети изложбата на спортния фотограф Иван Йочев

Спорт

Министър Кралев посети изложбата на спортния фотограф Иван Йочев

"Винаги съм казвал, че няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи", заяви Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгледа изложбата „Спортът в София през годините“, разположена в градинката на НДК.  В нея са включени 28 уникални снимки на фоторепортера Иван Йочев, които представят част от най-паметните мигове и личности, оставили ярка следа в историята на българската столица, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

„Изложбата е наистина впечатляваща. Поздравявам Иван Йочев за страхотния подбор от снимки. Винаги съм казвал, че няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи. Те преживяват всяка емоция, болка и радост на нашите спортисти“, заяви министър Кралев. Той изрази радостта си от това, че е бил част от паметните мигове на родните състезатели, запечатани от обектива на Йочев.

Иван Йочев е спортен фотограф, запазил чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. Негови снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за: вестниците „24 часа“ и „7 дни спорт“, както и за интернет агенция “Спортал“.

Изложбата е представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК. Фотографиите ще бъдат изложени до 10 юни на постаментите в градинката пред НДК до паметника с лъвчето.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети