Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев посети спортистите, които се подготвят в НСБ „Спортпалас”

Спорт

Министър Кралев посети спортистите, които се подготвят в НСБ „Спортпалас”

Министър Кралев посети спортистите, които се подготвят в НСБ Спортпалас - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировките на спортистите, които се подготвят в „Спортпалас” Варна. В спортната база са настанени 60 състезатели, треньори и длъжностни лица при строги противоепидемични мерки. Преди да посети заниманията министър Кралев представи отрицателен PCR тест за коронавирус COVID-19 на д-р Любомир Младенов.

 НСБ „Спортпалас” НСБ „Спортпалас”

На лагер край морето са националите ни по художествена гимнастика, вдигане на тежести (мъже и жени), бадминтон, олимпийско таекуондо, фехтовка, борба (жени), плуване и техните треньорски щабове. Всички спортисти споделиха пред Красен Кралев, че са изключително доволни от възможността отново да водят пълноценни занимания при най-добри условия. Това стана факт след издадената от спортния министър заповед състезателите, включени в „Програмата за олимпийска подготовка 2021 г.”, да бъдат настанени при пълна изолация в спортните центрове, собственост на Национална спортна база.

 НСБ „Спортпалас” НСБ „Спортпалас”

Министър Кралев установи, че съоръженията в „Спортпалас” отговарят на всички изисквания за хигиена в условията на борбата с коронавирус COVID-19. Състезателите се хранят на открито, а лекарите в базата измерват телесната им температура по няколко пъти на ден.

 НСБ „Спортпалас” НСБ „Спортпалас”

Българските елитни спортисти продължават подготовката си и в останалите национални спортни бази – „Белмекен”, „Раковски” и гребните центрове в Кърджали и Пчелина. Списъкът на състезателите беше утвърден от министър Кралев. В спортните комплекси не се допускат външни лица.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети