Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София

Спорт

Министър Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София

От 2015 г. до момента ММС е финансирало реновирането и изграждането на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически съоръжения

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави членовете на Борда на Европейската атлетика (ЕА), които проведоха редовна среща в София. В нея участие взеха временно изпълняващият длъжността президент на Европейската централа и председател на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, двамата вицепрезиденти Чери Александър и Либор Варханик, изпълнителният директор на ЕА, както и членове на Съвета на централата.

Спортният министър пожела на членовете на Борда ползотворни разговори и успешна година.

По време на срещата Карамаринов запозна присъстващите с направените инвестиции от българското правителство в лекоатлетическа инфраструктура през последните години. От 2015 г. до момента Министерството на младежта и спорта е финансирало реновирането и изграждането на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически съоръжения. Извършен беше ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив. В Кюстендил, Сливен и Добрич също бяха извършени реконструкции на закрити съоръжения. 7 млн. лв. бяха инвестирани в обновяването на многофункционалната „Асикс Арена“. Изцяло нови лекоатлетически съоръжения на открито бяха изградени в Хасково и Сандански. Реконструкция беше извършена на пистата към Национална спортна академия.

Министър Кралев заяви пред Борда на централата, че предстои да бъде завършена многофункционалната  спортна  зала „Арена Бургас“, с която България ще може да кандидатства за домакинство на Европейско първенство по лека атлетика, и подчерта, че инвестициите в лекоатлетически съоръжения ще продължат и в бъдеще. 1,8 млн. лева ще бъдат инвестирани в 4 лекоатлетически съоръжения. Ще бъде изградена открита лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“ в Габрово, както и два полигона за хвърляния – единият на територията на Национална спортна академия „Васил Левски“, а другият в град Балчик. Модернизация ще бъде направена и на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ялта“ в Русе. ММС ще инвестира и 1 250 000 лева за изграждането на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в спортен комплекс „Берое“. С 1 640 000 лева ще бъдат финансирани строително-ремонтните дейности на пистата на стадион „Христо Ботев“ във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и сектор за скокове.

Спортният министър запозна присъстващите и с предприетите от българското правителството противоепидемични мерки в спортния сектор. Кралев заяви, че България e една от страните, в които са разработени  условия и ясни правила, за да могат да се провеждат международни състезания. Той допълни още, че всяка федерация има изготвени и утвърдени от ММС свои протоколи и противоепидемични мерки за провеждане на състезания и подготовка в условията на пандемия, заради спецификата на всеки отделен спорт.                                                                                                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети