Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев проведе работна среща със спортните клубове в Сливен

Спорт

Министър Кралев проведе работна среща със спортните клубове в Сливен

Министър Кралев проведе работна среща със спортните клубове в Сливен - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на спортните клубове в Сливен. По време на обсъжданията бяха засегнати редица теми, които са на дневен ред за спортната общественост в града.

Кралев отбеляза, че до момента в спортна инфраструктура са инвестирани над 500 млн. лв. от правителствата на Бойко Борисов. “Със собствени средства Министерството на младежта и спорта ремонтира и изгради близо 100 тренировъчни зали и съоръжения. Стартирахме първия етап от изграждането на физкултурни салони в български училища. Планираме тази програма да продължи и да се строят по 25 салона всяка година. В Сливен ще бъдат изградени две подобни съоръжения със средства, отпуснати от Министерски съвет - в Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов. Общата инвестиция е в размер на близо 1,8 млн. лв.“, заяви спортният министър.

Кралев обяви, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат със същите темпове. В Сливен с финансиране от Министерски съвет беше извършен ремонт на зала “Асеновец“ на стойност 1,3 млн. лв. През 2016 г. ММС осигури 575 541 лв. за изграждане на зала за борба, а през 2015 г. с отпуснати 93 633 лв. беше изградена отоплителна инсталация на закритата лекоатлетическа писта в града. “Няма да спрем с амбициозните проекти, защото в продължение на 30 години не беше направено нищо по отношение на спортните обекти. Има работа в цялата страна”, каза Кралев.

Представителите на клубовете в Сливен благодариха на министъра на младежта и спорта, че средствата за тяхната дейност са увеличени двойно през 2021 г. 16 клуба от града получават субсидия от ММС в размер на 290 493 лв.

 “Плановете ни са финансирането да продължи да се увеличава. Целта е в следващите 4 години средствата по Програмата за развитие на спортните клубове да бъдат вдигнати с до 200% за целия период”, обяви Красен Кралев. Той отбеляза още, че се планира да бъде извършена реформа в спортните училища, да се повиши квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут, както и да се направи широко внедряване на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения.

Кралев, кметът на Сливен Стефан Радев и представителите на спортната общественост обсъдиха възможността за изграждането на многофункционална спортна зала в града и футболен терен, който да бъде използван от местните таланти. Спортният министър пое ангажимент към боксов клуб “Сливен” да бъде закупено тренировъчно оборудване за залата, в която се подготвят състезателите. Красен Кралев обяви, че през 2021 г. ММС ще подкрепи и провеждането на емблематичната за региона автомобилна надпревара Рали “Сливен”, за което получи благодарност от представителите на АСК “Скорпион”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети