Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев проведе среща с председателя на БФ Бадминтон

Спорт

Министър Кралев проведе среща с председателя на БФ Бадминтон

Министър Кралев проведе среща с председателя на БФ Бадминтон - Tribune.bg
Снимка:

Програмата „Децата и бадминтона“ стартира през 2017 г., като до момента ММС е отпуснало общо 250 000 лв. за реализирането на проекта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с председателя на Българската федерация по бадминтон (БФБ) Володя Златев. Двамата коментираха реализирането на Програмата „Децата и бадминтона“ за 2020 г., която се финансира от Министерството на младежта и спорта (ММС). Златев отчете, че през изминалата година обхватът на Програмата е разширен, като в нея са се включили над 1000 деца от 26 общини в страната. 35 клуба са дали възможност на подрастващи да направят първите си стъпки в бадминтона.

Програмата „Децата и бадминтона“ стартира през 2017 г., като до момента ММС е отпуснало общо 250 000 лв. за реализирането на проекта. Целта е да бъдат създадени подходящи условия и възможности за популяризиране на спорта сред подрастващите. Федерацията отчита сериозни резултати. През начално обучение по бадминтон са преминали над 5000 деца.

Володя Златев благодари на министър Красен Кралев от името на клубовете по бадминтон за помощта, която получават от ММС. Средствата, които министерството отпусна през 2021 г. за тях по Програмата за развитие на спортните клубове, бяха увеличени двойно. Златев отбеляза, че клубовете не са получавали подобно внимание от над 20 години. Председателят на БФБ поздрави Кралев и за правилната политика по отношение изграждането на модерни спортни бази в цялата страна. Според Володя Златев този нов подход ще доведе до реални резултати за българския спорт във всички направления.

Златев отбеляза още, че през тази година София ще бъде домакин на Световната купа по бадминтон. Надпреварата ще се проведе през първата седмица на октомври с участието на състезатели от близо 40 страни. ММС подпомага организацията на турнира с 50 000 лв.

През 2021 г. родният БФБ ще отбележи своята 55-та годишнина. По този повод и в знак на благодарност за подкрепата, която ММС оказва на българския бадминтон, Володя Златев връчи на министър Кралев икона на Пресвета Богородица Троеручица.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети