Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев проведе срещи със спортните клубове в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев

Спорт

Министър Кралев проведе срещи със спортните клубове в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе срещи със спортни клубове от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Кралев беше придружаван от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Целта на срещите беше Кралев да се запознае със състоянието на спортната инфраструктура и проблемите пред клубовете от региона. Представителите на спортната общественост благодариха на министъра за постигнатото по-справедливо разпределение и двойното увеличение на средствата по Програмата за развитие на спортите клубове. По време на срещата беше изтъкнато, че в Благоевград 12 клуба ще получат 114 200 лв. за 2021 г.

“Нашето желание е да продължим да инвестираме в спортна инфраструктура. Трите правителства на Бойко Борисов до момента са инвестирали близо 500 млн. лв. в спортни съоръжения. Никой друг не е правил подобно нещо”, заяви Красен Кралев пред спортните клубове в Благоевград.

Кралев и управителят на ОФК “Пирин” Венко Попов обсъдиха възможността за изграждането на тренировъчен терен, който да се ползва от футболистите на ”орлетата”. Тимът е един от основните претенденти за промоция в елита през този сезон. С представители на бойните спортове беше коментирана възможността за реновирането на зала, която да бъде използвана от няколко клуба при определен график.

Представителите на клубовете бяха запознати и с всички програми на ММС, по които могат да кандидатстват, за да получават финансиране и да подпомагат своята дейност. Министър Кралев отбеляза, че в Средно училище с изучаване на чужди езици “Св. Климент Охридски” ще бъде изграден един от физкултурните салони, за които правителството отпусна 25 млн. лв.

Андрей Новаков пое ангажимент за осигуряването на средства за закупуване на нова мрежа за скокове на батут, която е необходима за ГК “Любчо Солачки”.

В Сандански Кралев и представителите на двата местни клуба по плувни спортове коментираха възможността за изграждане на закрит басейн, какъвто липсва в града. Според председателя на ПК “Вихрен” Николай Вакареев градът е един от основните центрове на плуването в страната. За двата местни тима се състезават националите Антъни Иванов, Любомир Епитропов и Йордан Янчев.

“В Сандански изградихме многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна 3,3 млн. лв. Направен беше и ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона, който ММС финансира с 236 690 лв. Намерението ни е в следващия мандат да започнем изграждането на инфраструктура за плувните спортове. Плуването в България през последните години се развива изключително успешно. Това е фундаментален спорт, който се радва на огромна популярност”, заяви Красен Кралев.

С представителите на ФК “Вихрен” беше обсъдена възможността за реновиране на терена на градския стадион в Сандански. Отборът, който играе в Трета лига, има шансове за завръщане в професионалния футбол.

Кралев проведе среща и с кмета на Сандански Атанас Стоянов. Двамата обсъдиха изготвянето на проект за закрит плувен басейн. Стоянов обяви, че на следващото заседание на Общинския съвет ще бъдат одобрени правила за ползване на многофункционалната спортна зала от местните клубове.

Министър Кралев и Андрей Новаков посетиха I ОУ “Св. Климент Охридски”. В учебното заведение няма подходящи условия за практикуване на часовете по физическо възпитание. То попада във втората група от училища, които ще се сдобият с физкултурни салони, изградени със средства, отпуснати от правителството. Директорът Виолина Андреева запозна спортния министър с терена, на който може да бъде изградено подобно съоръжение. В I ОУ “Св. Климент Охридски” учат 465 деца.

В края на деня Красен Кралев се срещна и с клубове от Гоце Делчев. Представителите на отборите по хандбал и баскетбол благодариха на министъра за условията, които предлага многофункционалната спортна зала “Неврокоп Арена”. Тя беше открита през 2016 г., а построяването й беше финансирано с 3,3 млн. лв. от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Преди това Красен Кралев посети с. Хвостяне в община Гърмен. Кметът Сейхан Ахмедов запозна министъра с проекта за спортна площадка, която се изгражда в момента.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети