Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев: Разчитахме на съвестта на феновете, но не спазиха мерките

Спорт

Министър Кралев: Разчитахме на съвестта на феновете, но не спазиха мерките

Министър Кралев: Разчитахме на съвестта на феновете, но не спазиха мерките - Tribune.bg
Снимка:

Футболните фенове не са спазили правилата и това е причината да няма публика на мачовете, обяви министърът на спорта Красен Кралев по време на петъчния парламентарен контрол.

През последните дни Ботев и Славия поискаха да бъде разрешено присъствието на фенове, след като се провеждат митинги и дискотеките са отворени.

Според Кралев на спортно мероприятие на открито има по-малка вероятност за разпространение на коронавирус, отколкото на закрито.

"Към финала за Купата имаше много голям интерес и беше по-опасно феновете да се струпат пред вратите на стадиона, каквато заявка бяха дали, отколкото да пуснем повече на трибуните. Разчитахме на съвестта на феновете, че ще спазват мерките, но за съжаление, това не се случи и затова се стигна до забраната да се допуска публика от 10 юли на спортни мероприятия", призна Кралев.

Той съобщи, че от вчера е позволено и спорстисти до 18 години да са с един придружител на състезание.

"Пандемията се отрази негативно на всички сектори, а спортът бе един от най-засегнатите. Бяха спрени всички спортни мероприятия и тренировките на спротистите, но мерките бяха правилни", допълни спортният ни министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети