Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма

Спорт

Министър Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма

Министър Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма, водена от кмета Масао Омори.

По време на срещата беше обсъдено доброто партньорство между български спортни федерации и градската управа на Окаяма. През 2016 г. беше подписано споразумение между ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите за съвместна дейност. На база това споразумение и специална програма на японското правителство през последните три години няколко общини в страната приеха за подготовка български състезатели от различни спортове. В Окаяма със сигурност подготовка преди Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г. ще водят състезателките ни от националния отбор по борба за жени и бадминтон.

„Нашите спортисти са изключително доволни от условията, които им предлагате за подготовка. Те се чувстват като у дома си в Окаяма. Надявам се, че по време на Олимпийските игри в Токио ще има привърженици от града, които ще подкрепят българските състезатели”, заяви министър Кралев пред своите гости.

Омори и министър Кралев обсъдиха възможността и други български спортисти да се подготвят в град Окаяма. За целта делегацията от Япония ще се срещне с представители на Българската федерация по лека атлетика и Българската паралимпийска асоциация, а Красен Кралев се ангажира да проведе разговор с ръководствата на двете централи.

Кметът Масао Омори гарантира, че българските спортисти ще получат отлични условия за подготовка през олимпийската година.

На срещата присъстваха още председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов и ген. секретар на централата Валентин Райчев. Маринов изказа благодарността си към Масао Омори за гостоприемството, с което са били посрещнати българските състезателки по време на лагера им през май тази година. Тогава в тренировките се включи и легендата на японската женска борба Каори Ичо, която има четири олимпийски и десет световни титли във визитката си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети