Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев се срещна с румънския си колега Константин Богдан Матей

Спорт

Министър Кралев се срещна с румънския си колега Константин Богдан Матей

Министър Кралев се срещна с румънския си колега Константин Богдан Матей - Tribune.bg
Снимка:

Поводът – общата кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за Евро 2028 и Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с румънския си колега Константин Богдан Матей в Букурещ. Поводът за срещата на двамата министри бе договореният в София през февруари текст на Меморандум за разбирателство между правителствата на България, Сърбия, Румъния и Гърция, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028.

България, Сърбия и Гърция вече са получили одобрението на техните правителства на споразумението, но няколко дни преди срещата на 13 април в Солун, където трябва да се подпише Меморандума, Румъния предложи допълнение към текста.

След проведената среща между Богдан Константин Матей и министър Кралев, който е гост на Европейското първенство по борба в Румъния, стана ясно, че новият текст на Меморандума трябва да бъде съгласуван отново с външните министерства на останалите държави, което може да доведе до забавяне и отлагане на подписването му за следващата среща в Букурещ.

Двамата проведоха и дълъг разговор за структурите на двете министерства и обсъдиха възможността за сътрудничество между България и Румъния в областта на спорта.

„Понякога, докато търсим партньорство, забравяме, че най-добре може да си сътрудничим с нашите съседи“, заяви Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети