Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. „Сердика спортни имоти“ ЕАД получи виза за основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“

Спорт

„Сердика спортни имоти“ ЕАД получи виза за основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“

ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД може да пристъпи към следващата стъпка за подобрение на съоръжението, съобщи министърът от парламентарната трибуна

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“ на дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД, обяви в Народното събрание министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица. Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на чл. 83 и чл. 84, тъй като стадион „Българска армия“ попада в обхвата на охранителна зона на резервата „Борисова градина“.

Визата влиза в сила с издаването ѝ, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата.

В Народното събрание министър Красен Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба.

На следващия етап е необходимо да бъде изготвен подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион „Българска армия“. Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата“, обяви Кралев. Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ПФК „ЦСКА-София” са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

„Впоследствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта“, завърши Красен Кралев.
По отношение на ст. „Българска армия“ министърът припомни, че министерството има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране.  

Виза за основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“Виза за основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“


Коментари (1)

... Срам и позор. Вместо там да играят децата ни, ще трябва да търсим нов парк. Кралев ни обрича на шум, прах, мръсотия, побойща, задръствания. Сега беше моментът да се разкара това недоразумение от парка. ИЛИ ДА СЕ НАПРАВИ САМО ЗА ДЕЦА! Това е безобразие. Кой нормален човек, ще заведе децата си там в ден на мач. А това са 2-3 уикенда в месеца!?! Продажнци.
13.09.2019 16:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема