Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев взе участие в международна конференция, организирана от „Спешъл Олимпикс България“

Спорт

Министър Кралев взе участие в международна конференция, организирана от „Спешъл Олимпикс България“

Министър Кралев взе участие в международна конференция, организирана от Спешъл Олимпикс България - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в международната онлайн конференция „Овластяване на младите хора с интелектуални затруднения чрез спорт – правата на децата в спорта“. Конференцията е организирана от „Спешъл Олимпикс България“ по случай Международния ден на човешките права – 10  декември.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Международния ден на човешките права. Радостен съм, че Министерството на младежта и спорта е партньор на „Спешъл Олимпикс България“ в организацията на този сериозен форум“, каза министър Кралев по време на откриването на конференцията.  Министър Кралев поздрави „Спешъл Олимпикс България“ за неуморния труд, който полагат и посочи постиженията на спортистите като доказателство за това. Той запозна присъстващите на конференцията с редица програми, по които работи ММС за развитие на активна физическа дейност. Сред тях са програмите: „Програма за развитие на спорта за хората с увреждания“, „Спорт за деца в риск“ и „Спорт за деца в свободното време“ и други.

Спортният министър обърна внимание на „Програма за развитие на спорта за хората с увреждания”, по която ММС финансира проекти за адаптирани спортни дейности и участие в национални и международни състезания на хора с увреждания и интелектуални затруднения. Целта на Програмата е да се преодолее социалната изолация с акцент към децата и младежите.

Инж. Храбър Натов, председател на „Спешъл Олимпикс България“ благодари на министър Кралев и на Министерството на младежта и спорта за подкрепата при провеждането на едни от малкото демонстративни мачове в рамките на европейската футболна седмица на „Спешъл Олимпикс България“ през 2020 г. „Тази година постави редица предизвикателства пред развитието на „Спешъл Олипикс“ в целия свят. Въпреки трудностите нашите кампании продължиха, съобразени с новите пандемични условия и възприеха редица дигитални инструменти“, каза инж. Натов.

Виктор Христов, Представител на атлетите и член на УС на „Спешъл Олимпикс България“ благодари от името на всички атлети в организацията на министър Кралев и ММС за предоставената им възможност да практикуват любимите си спортни дейности.

В конференцията взеха участие още д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето и други.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати