Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев: Мероприятията на закрито, запълнени на 50%, са по-опасни за COVID-19, отколкото спортните

Спорт

Министър Кралев: Мероприятията на закрито, запълнени на 50%, са по-опасни за COVID-19, отколкото спортните

Министър Кралев: Мероприятията на закрито, запълнени на 50%, са по-опасни за COVID-19, отколкото спортните - Tribune.bg
Снимка:

Стадионите са били заети 30% от капацитета им

На мероприятие на закрито със запълнени 50% от капацитета има повече предпоставки за разпространение на COVID-19, отколкото на спортните, изтъкна министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Относно въпрос на депутата от БСП Драгомир Стойнев за публиката по мачовете, той уточни, че на стадионите са били заети 30% от капацитета им.

„Имайки предвид, че към финала за „Купата на България“ имаше огромен интерес, смятам, че стъпката беше оправдана. Бяхме абсолютно сигурни, че ако не бяха допуснати хората, желаещите да влязат на стадиона, щяха да се струпат пред вратите. Такава организация правеха фенклубовете. Това щеше да бъде много по-опасно“, уверен е министърът на спорта.

По думите му стадионите са имали ясни предписания за всички спортни мероприятия, които са се провели при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

„Апелирахме феновете да спазват мерките, разчитахме на тяхното съзнание да опазят тяхното здраве и това на околните. За съжаление това не се случи. Факт е, че част от противоепидемичните мерки не бяха спазени на финала за „Купата на България“ и РЗИ наложи глоби на организатора и на частните фирми, които осигуряваха допуска до стадиона“, коментира министър Красен Кралев.

Той обърна внимание, че неспазването на противоепидемичните мерки е довело до нова заповед на министъра на здравеопазването, с която се е забранило на спортни мероприятия да се допуска публика.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети