Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министърът на спорта: Финансирането на спортните организации е по ясни критерии

Спорт

Министърът на спорта: Финансирането на спортните организации е по ясни критерии

Снимка:

Всичко е напълно прозрачно, увери Красен Кралев

Финансирането на спортните организации е по ясни критерии, заяви на парламентарен контрол министърът на младежта и спорта Красен Кралев в отговор на въпрос за практиката на министерството да подпомага дейността на спортните клубове и федерации.

По повод питането на за ролята на министерството след влизането в сила на промените в Закона за физическото възпитание и спорта, министър Кралев изтъкна, че работата на институцията е напълно прозрачна.

Спортният министър припомни, че в новия Закон за физическото възпитание и спорта има редица нови изисквания към спортните федерация, които спомагат за прекратяване на т. нар. „кухи клубове“. Министърът подчерта, че сред тях са изискванията членовете на УС да не са свързани лица, да не са членове на други УС, да работят с федерации.

В някои федерации, например Българския футболен съюз, след влизането на закона в сила има спад от 30% от организациите“, изтъкна Кралев.

Спортните федерации могат да кандидатстват за финансиране от министерството само ако отговарят на определени критерии, които са различни за различните програми и са видими на сайта на ведомството.

Според Кралев няма по-обективен критерий за оценка на дадена спортна организация от успехите ѝ.

На 119 питания от общо 178 е отговорило министерството на младежта и спорта за последните 5 години, съобщи още министърът на спорта. 36 от отказите за информация са по причина, че търсената информация не е обществена, 16 от отказите са в резултат на това, че министерството не разполага с търсената информация.

През годините често е имало заявления за статистики за състезания, провели се десетки години назад във времето, а това е информация, с която не разполага министерството, поясни министър Кралев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още