Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министерството на младежта и спорта даде лиценз на нова федерация по автомобилен спорт

Спорт

Министерството на младежта и спорта даде лиценз на нова федерация по автомобилен спорт

Министерството на младежта и спорта даде лиценз на нова федерация по автомобилен спорт - Tribune.bg
Снимка:

ММС максимално бързо разгледа подадените документи

Сдружение “Автомобилна федерация на България” получи спортен лиценз като федерация по автомобилен спорт. Това е решение на Министерството на младежта и спорта от 19 април 2019 г, след като на 18.04.2019 г. лицензът на “Българската федерация по автомобилен спорт” (БФАС) е отнет.

Причината е, че на 16.01.2019 г. “Съюзът на българските автомобилисти” (СБА), като единствен член на Международната федерация (FIA) оттегли предоставените права на БФАС за организиране и провеждане на национални и международни първенства, както и да определя състава на националните отбори.

Съгласно Международния спортен кодекс на “Международната автомобилна федерация” (FIA), българските състезатели нямат право и да участват в международни състезания от името на БФАС.

От своя страна ММС проведе кореспонденция с FIA по въпроса. Представителят на FIA г-н Вернер Краус посети България и се срещна и с двете страни.

ММС получи отговор от FIA, че СБА е единственият член на организацията и има всички права дадени от Международния спортен кодекс, в това число да делегира права на други организация в страната.

Водени от интереса да върнем възможността на българските състезатели да участват в редица първенства, както и на територията на България да се провеждат международни състезания, ММС подходи отговорно и максимално бързо разгледа подадените документи от нова федерация, които са изрядни и те получават лиценз.

Сдружение “Автомобилна федерация на България” ни увери, че ще приеме за членове всички автомобилни клубове, които са редовни и отговарят на техния устав и на закона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети