Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министерството на младежта и спорта планира изграждането на два ролбана за биатлон

Спорт

Министерството на младежта и спорта планира изграждането на два ролбана за биатлон

Снимка:

Преди няколко дни министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети стрелбището по биатлон в гр. Троян, , където беше посрещнат от президентът на БФБ Екатерина Дафовска, Иван Миховски и спортни деятели.

Спортният министър пое ангажимент да се разгледа проектът и да се избере най-добрият вариант за изграждане на ролбана за биатлон - включително съвместно финансиране от Министерството и Общината, съобщават от БФБиатлон.

През март месец министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на европейския шампион Красимир Анев и световния вицешампион Владимир Илиев и поиска от БФБиатлон да изгради тригодишна стратегия за развитие до Олимпийските игри. 

 На база на този план, президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска и министърът обсъдиха и още един проект свързан с реставриране на съществуващия ролбан в гр. Самоков и изграждане на малко стрелбище към него.

Очаква се реставрирането на трасето в Самоков да получи финансиране най-рано през месец декември 2019г. и да се стартира работа по проекта през пролетта на 2020г. Ролбанът в гр. Троян също е планиран за 2020г.

И двата проекта ще се реализират съвместно с Министерството на спорта и общините на гр. Самоков и гр. Троян.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още