Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма

Спорт

Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма

Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма - Tribune.bg
Снимка:

Гостите са тук за разговори по съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с генералния директор на дивизия „Спорт“ в префектура Окаяма Такео Йошида и началника на отдел „Спорт“ Хироши Гото.

Гостите са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, с които си сътрудничат по линия на подписано през 2016 г. от министър Кралев споразумение за сътрудничество между ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Женският ни национален отбор по борба проведе лагер в Окаяма през месец май, където води подготовка с някои от най-добрите местни състезателки. Както е известно Япония е водеща сила в женската борба, а българските момичета спечелиха титла и сребърен медал от Световното първенство в Будапеща и две титли и едно второ място от Европейското първенство в Каспийск. В Окаяма преди Световното първенство в Япония беше и дамският ни национален отбор по волейбол. Традиционно добри са отношенията между префектурата и Българската федерация по бадминтон, която планира два лагера там през 2019 г.

„Българските спортисти са много доволни от условията, които им предоставяте и аз Ви благодаря за доброто партньорство, което имаме“, обърна се към гостите си министър Кралев.

Такео Йошида поздрави министъра за медалите, спечелени от българските борци на Световното първенство и изрази надежда, че Окаяма също е допринесла за тях.

На срещата присъства и президентът на Българската федерация по бадминтон Володя Златев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати