Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Млад талант от Бундеслигата разкри истинската си самоличност

Спорт

Млад талант от Бундеслигата разкри истинската си самоличност

Едно от откритията на изминалия сезон в Бундеслигата - нападателят на Щутгарт Силас Вамангитука, разкри, че досега е използвал фалшив паспорт.

Той е обяснил пред клуба си, че е жертва на измамни практики от страна на бившия си агент и всъщност Вамангитука не е истинското му име.

Според думите му той се казва Силас Катомпа Мвумпа и датата му на раждане също е грешна. Досега се знаеше, че Силас е роден на 6 октомври 1998 година в Киншаса, ДР Конго, но в действителност той е на 22 години - една година по-възрастен от първоначалните данни.

Твърди се, че фалшивата самоличност е измислена от бившия мениджър на Силас, който е приютил тогавашния 19-годишен младеж да живее с него в Париж и в този период агентът е сменил името и датата на раждане, за да улесни негов трансфер.

От Щутгарт подозират, че това е направено, за да се прекрати връзката на нападателя с родния му клуб в Конго, а също и да се увеличи зависимостта на играча от агента. Клубът е в контакт с Германската футболна лига и Германския футболен съюз по този въпрос.

След юридическата оценка на фактите се приема, че Силас все още притежава валидна картотека. Щутгарт очаква Силас да получи нова картотека с истинското му име.

"През последните няколко години живеех в постоянен страх и също така бях много притеснен за семейството си в Конго. За мен беше трудна стъпка да разкрия историята си", каза Силас, цитиран от ДПА.

Играчът се присъедини към Щутгарт през 2019 година от френския втородивизионен ФК Париж. През последната кампания тойс е представи много силно и се заговори за интерес от други клубове.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още