Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Млад талант от Бундеслигата разкри истинската си самоличност

Спорт

Млад талант от Бундеслигата разкри истинската си самоличност

Млад талант от Бундеслигата разкри истинската си самоличност - Tribune.bg

Едно от откритията на изминалия сезон в Бундеслигата - нападателят на Щутгарт Силас Вамангитука, разкри, че досега е използвал фалшив паспорт.

Той е обяснил пред клуба си, че е жертва на измамни практики от страна на бившия си агент и всъщност Вамангитука не е истинското му име.

Според думите му той се казва Силас Катомпа Мвумпа и датата му на раждане също е грешна. Досега се знаеше, че Силас е роден на 6 октомври 1998 година в Киншаса, ДР Конго, но в действителност той е на 22 години - една година по-възрастен от първоначалните данни.

Твърди се, че фалшивата самоличност е измислена от бившия мениджър на Силас, който е приютил тогавашния 19-годишен младеж да живее с него в Париж и в този период агентът е сменил името и датата на раждане, за да улесни негов трансфер.

От Щутгарт подозират, че това е направено, за да се прекрати връзката на нападателя с родния му клуб в Конго, а също и да се увеличи зависимостта на играча от агента. Клубът е в контакт с Германската футболна лига и Германския футболен съюз по този въпрос.

След юридическата оценка на фактите се приема, че Силас все още притежава валидна картотека. Щутгарт очаква Силас да получи нова картотека с истинското му име.

"През последните няколко години живеех в постоянен страх и също така бях много притеснен за семейството си в Конго. За мен беше трудна стъпка да разкрия историята си", каза Силас, цитиран от ДПА.

Играчът се присъедини към Щутгарт през 2019 година от френския втородивизионен ФК Париж. През последната кампания тойс е представи много силно и се заговори за интерес от други клубове.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бундеслига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати