Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Младежите ще се борят за седмото място на Евро 2022

Спорт

Младежите ще се борят за седмото място на Евро 2022

Младежите ще се борят за седмото място на Евро 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Националният отбор за младежи до 20-годишна възраст претърпя трета поредна загуба на Европейското първенство в Грузия.

Тимът ни допусна обрат, след като водеше с 10 точки, и отстъпи на Швеция с 67:73. Така българите ще се борят за седмата позиция в крайното класиране, като утре ще се изправят срещу Северна Македония. Шведите пък ще се изправят срещу Латвия в битка за петото място.

В първите три части българите показаха, че са преглътнали до някъде разочарованието от загубения четвъртфинал вчера. Умората обаче натежа в краката, особено в последната четвърт, категорично спечелена от шведите с 20:11. България остана без кош в последните почти 7 минути от мача и серия от 14-0 донесе победа на съперника.

Скандинавците спечелиха борбата под кошовете и показаха по-добра стрелба от дистанция, като направиха и по-малко грешки в мача.

Пореден много силен мач изигра капитанът на българите Емил Стоилов. Центърът остана на две борби от нов дабъл-дабъл в турнира, като завърши с 21 точки, 8 борби и 4 чадъра. Константин Костадинов отново бе на терена най-дълго време, като завърши с 12 точки и 7 борби. Лъчезар Тошков се разписа със 7 точки, 6 борби и 5 асистенции.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети