Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Младежки спортен панаир събра плеяда шампиони в Плевен

Спорт

Младежки спортен панаир събра плеяда шампиони в Плевен

Плевен посрещна петото издание на Младежкия спортен панаир "Път към здравето", организиран от асоциация „Докосни дъгата“ и ММС. Стотици деца, младежи и родители станаха част от събитието, което изпъстри неделния ден в града на Панорамата с много спортни емоции, музика, настроение, усмивки и забавление.

Плеяда български звезди от различни сфери на живота пристигна в града на Панорамата специално за мащабната инициатива. Сред гостите бяха Шеф Андре Токев, олимпийските медалистки Елица Янкова и Ренета Камберова, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, международният майстор по шах Цвета Галунова, параолимпиецът Михаил Христов, каскадьорът, актьор и кечист Иван Костадинов - Рампейдж, легендите на плевенския баскетбол Дарин Великов, Александър Дяковски и Тодор Тодоров, директорът на ДКТ "Иван Радоев" Васил Василев и др..

За мероприятието, провело се в УСШ - Плевен, “долетя” и орлицата Фортуна, която бе придружена от главния скаут на ПФК ”Лудогорец” Валентин Станчев и шампионската купа на разградчани. Гостите на спортния панаир имаха възможност да си направят снимки с трофея и впечатляващото животно, както и да научат подробности за него от дресьора Виктор Бариос Бернабе.

Спортният празник в Плевен бе съпътстван от концерт на популярните музикални звезди Цвети и Светльо от "Експоуз", Валентина Александрова, Торино и Пашата, които нажежиха атмосферата с горещи изпълнения и заредиха с положителни емоции всички присъстващи. След музикалната част изпълнителите доказаха, че не само могат да пеят, а имат и редица други умения. Те, заедно с останалите специални гости, се включиха в спортните демонстрации. В проявата, акцентираща върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност, участваха плевенски клубове по футбол, баскетбол, волейбол, бокс, карате, тенис на маса и др. Всички те с огромен ентусиазъм демонстрираха уменията си и нагледно показаха ползите от спортуването.

По време на спортния панаир Шеф Андре Токев и неговият помощник Шеф-готвач Сали също имаха специална мисия - да коментират с младежите важността и значимостта на здравословното хранене, като не пропуснаха да им отправят редица ценни напътствия в тази насока. По темата активни и полезни със съветите си бяха и студентите от Медицински университет - Плевен Георги Тодоров и Ина Николова.

През цялото време звездните спортисти и специални гости раздаваха автографи, снимаха се със своите почитатели и отговаряха на всички въпроси, които те им задаваха. Малки и големи плевенчани не пропуснаха възможността да си направят и селфита с тях, за да може споменът от срещата да бъде още по-емоционален.

Младежкият спортен панаир „Път към здравето“ е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и  Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Плевен
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети