Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Младите звезди на България - Станислав Косев

Спорт

Младите звезди на България - Станислав Косев

Младите звезди на България - Станислав Косев - Tribune.bg
Снимка:

"Единственото, което си пожелавам е да съм здрав, а успехите ще дойдат"

Станислав Косев ТК „Кристи", гр. Дряново е шампион по двойки и трети на сингъл на Държавното лично първенство до 12 г. през 2019 г. През миналата година е и сребърен медалист от Държавното отборно първенство до 12 г. През 2018 г. Косев печели пето място до 10 г. на турнира TEN-PRO в академията на Рафаел Надал в Майорка (Испания). Станислав е победител в много регионални турнири до 10, 12 и 14 годишна възраст.  През миналата година беше избран за спортист номер 6 на Община Дряново. Днес в рубриката „Младите звезди на България" от Българската федерация по тенис представят Станислав Косев.

- Разкажи кога започна да тренираш тенис, как и кой те запали по този спорт?
- Започнах да тренирам тенис на 6-годишна възраст. За този спорт ме запали най-вече моята майка, която го харесва много. С времето аз се увлякох и започнах с желание да посещавам тренировките.

- Кои са треньорите, с които си работил и работиш в момента?
- В началото работих предимно с треньора Ивайло Илиев, с когото продължавам да тренирам и сега. Малко по-късно започнах да провеждам и физическа подготовка с другия треньор в нашия клуб Йордан Димитров, с когото също провеждам и тренировки.

- Доволен ли си от представянето през 2019 г.?
- Мисля, че 2019 година беше най-успешна за мен до момента, затова съм най-доволен от представянето ми през нея, макар да знам, че има още много върху какво да работя.

- Къде според теб беше най-силното ти представяне през миналата година?
- Най-успешният ми турнир през изминалата година бе Държавното лично първенство до 12 г. в София, където станах трети на сингъл и първи на двойки, както и извоюваното ми първо място в квалификационния турнир „Champions Bowl" и право на участие във финалите в Хърватия. Скъпо ми е и второто място с отбора на „Кристи" на Държавното отборно първенство до 12 години.

- Има ли нещо за което да съжаляваш, че не постигна през 2019-а година?
- Съжалявам единствено за решителни мачове, в които съм бил на ръба да ги спечеля, но са необходими повече хъс и по-здрава психика и концентрация.

- На какви турнири ще наблегнеш през тази година?
- Тази година мисля да наблегна на държавните турнири до 14 години и тези от Тенис Европа. Разбира се ще играя и в местните турнири в нашия регион.

- Върху какво трябва да работиш най-много?
- Винаги има върху какво да работя в тренировките. Трябва да изчистя определени детайли в ударите си, както и в изпълнението на сервиса и бързината на движението ми по корта.

- Имаш ли любима настилка?
- Настилката, която ми допада повече е клей. На нея има по- голяма възможност за приплъзване.

- Какъв е твоят стил на игра?
- Играта ми по принцип е разнообразна - понякога играя атакуващо, а в други случаи се подсигурявам с повече въртене на топката, за да остана в играта. Ориентирам се в конкретната ситуация.

- На какво те научи спорта и тениса?
- Тенисът ме научи на спортсменско поведение, на търпение, на дисциплина - както в спорта, така и в училище и у дома. На корта се старая да бъда спокоен и да се съсредоточа в играта.

- Имаш ли идол в тениса?
- Разбира се, като българин първо ще спомена като мой идол Григор Димитров. Но никога няма да забравя срещата ми в Майорка с другия много харесван от мен тенисист Рафаел Надал, който беше много добросърдечен и отзивчив към всички деца. Харесвам много и играта на Роджър Федерер.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?
- В свободното си време обичам да се разхождам сред природата и да посещавам непознати места, да карам колело, да слушам музика.

- Имаш ли хоби?
- Тенисът е и моето хоби.

- Как успяваш да съчетаваш училището и тренировките?
- Когато харесвам нещо, намирам време за всичко – и за тренировки, и за училище. При двуразови тренировки понякога се случва да уча и до по-късно вечерта. Но това ми харесва.

- Каква е мечтата ти свързана с тениса?
- Мечтата ми е да играя за България на световно ниво, пък по-нататък – каквото стане.

- Какво за теб е тениса?
- За мен тенисът е всичко. Дори в единствения ми ден за почивка, ми липсва. Затова съм благодарен на моето семейство, че ме подкрепя и на треньорите от клуб „Кристи", които с много търпение ме напътстват, за да продължавам напред.

- Какво си пожелаваш за тази година?
- Единственото, което си пожелавам е да съм здрав, а успехите ще дойдат - с цената на много труд и постоянство от моя страна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети