Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Младок спаси ЦСКА срещу Черно море

Спорт

Младок спаси ЦСКА срещу Черно море

Младок спаси ЦСКА срещу Черно море - Tribune.bg
Снимка:

В 90-тата минута не бе отсъдена сигурна дузпа за "моряците".

ЦСКА отново трябваше да страда много срещу състава на Черно море, но все пак взе минимална победа с 1:0 в мач от 3-ия кръг на efbet Лига.

„Червените“ на Саша Илич отправиха само 2 точни удара в срещата, която се игра на „Българска армия“, но пък един от тях бе на младокът Асен Дончев. Той влезе от пейката и с дебютния си гол в професионалния футбол донесе трите точки на „армейците“.

Така те вече имат 7, с колкото е и лидерът Лудогорец, докато Черно море остана с 6 в своя актив.

Домакините започнаха по-уверено и стигнаха до ранна голова възможност след центриране от статично положение. Ударът на Амос Юга с глава обаче бе неточен, а в 10-ата минута събитията се повториха, като този път Юрген Матей стреля опасно, ала топката премина на сантиметри от гредата.

Впоследствие обаче темпото на игра спадна значително и двата отбора мислеха повече за защита си, отколкото за атака.

Головите положения пък на практика липсваха до края на първата част, когато Де Нойер овладя на удобна позиция, но стреля много разочароващо.

Така почивката дойде без попадения и без нито един изстрел в очертанията на двете врати.

Второто полувреме започна така, както завърши първото, макар че в 52-ата минута Васил Панайотов от Черно море пробва шут от дистанция.

Неточно обаче, а безидейната игра на домакините накара новият им наставник да направи 3 смени в рамките на 5 минути скоро след подновяването на играта. Влизането на голмайстора Маурисио Гарсес и завръщането на национала Георги Йомов обаче не промениха картинката на терена.

Първият точен изстрел в мача бе нанесен от гостите чак в 66-ата минута, ала той не затрудни по никакъв начин Густаво Бусато.

Междувременно на терена се появи младокът Асен Дончев, който се отблагодари за гласуваното му доверие с гол. 20-годишният флангови футболист се разписа с плътен удар от границата на наказателното поле в 77-ата минута, когато получи от Матай след едно центриране от корнер.

Така той реализира дебютния си гол в професионалния футбол и то с първия точен удар на ЦСКА в мача.

Това се оказа и решителният миг в двубоя, който бе спечелен минимално от „червените“ и те вече имат с точка повече от Черно море.

В 90-та минута скандално не дадоха дузпа за Черно море. Курьор бе фаулиран на линията на наказателното поле, но последва сигвал нито от рефера Гинчев, нито от VAR.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети