Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорт на Васил Божков са манипулация

Спорт

Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорт на Васил Божков са манипулация

Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорт на Васил Божков са манипулация - Tribune.bg
Снимка:

Министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тема

Във връзка с информация, публикувана в БГНЕС, със заглавие: „Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов“ категорично заявяваме, че министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тема. Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на лични документи на Васил Божков и Георги Попов.

Разграничаваме се от темата с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и заявяваме за пореден път, че Министерство на младежта и спорта не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на двамата. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена манипулация на общественото мнение.

Изпращаме отново официалната позиция на ММС по темата. Моля да уточните фактите и обстоятелствата около издаването на паспорти или каквито и да е лични документи на български граждани с Министерство на вътрешните работи:

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

В края на месец януари 2016 г. Български съюз за физическа култура и спорт (БСФКС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС  във връзка с необходимост от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство информира МВнР, че БСФКС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов.

В първия ден на обвинението към Божков, когато той беше обявен за издирване, шефът на "Нове" първо проговори пред агенция БГНЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети