Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ММС организира Европейска седмица на спорта за шеста поредна година

Спорт

ММС организира Европейска седмица на спорта за шеста поредна година

През 2020 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“

Министерство на младежта и спорта (ММС) организира “Европейска седмица на спорта #BeActive” за шеста поредна година. Между 23 и 30 септември всички жители и гости на София ще имат възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа за любители.

Европейската седмица на спорта ще бъде открита в София на 23-ти септември (сряда) от 18.30 ч. в Княжеска градина. Събитието ще се проведе в партньорство със София ърбън зона спорт 2020, организирано от Столична община.

На 24 и 25 септември между 10,00 и 19,00 часа в „Асикс Арена“ ММС организира традиционния Спортен панаир. В него ще се включат представители на над 20 вида спорт – федерации и спортни клубове, които ще представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Спортният панаир е и място за среща на спортните федерации и клубове със спортни таланти.

Финалът на Европейската седмица на спорта ще бъде отбелязан на 26 септември (събота).  Спортно селище и Нощ на спорта #BeActive Night ще очакват приятелите на спорта между 15 и 21 часа в пространството пред НДК. Посетителите ще имат възможност да се включат в демонстрации на екстремни спортове, летене с балон, скейтборд със зона Boardshop, слаклайн парк Modis & Win4Youth с награди, демонстрации и открити тренировки с Fitfest, зона Pulse Fitness, и много други.

В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Всички желаещи ще могат да вземат участие в техните мероприятия. Събитието ще продължи с #BeActive Night с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма с водещ Митко Павлов.

На 26.09 в 10.00 ч. на стадион „Раковски“ в столицата, ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се впусне в поредното си предизвикателство „Здрав дух, здраво тяло“. Той ще тегли пикап в продължение на 27,5 часа с благотворителна цел.

През 2020 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“, а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната. Тя има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност. Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.

 #BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са успели български спортисти и талантливи млади състезатели. Това са грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, състезателките по борба Тайбе Юсеин и Миглена Селишка, боксьорите Радослав Панталеев и Станимира Петрова, шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова, джудистът Ивайло Иванов и паралимпиецът Денислав Коджабашев.

Акценти от програмата на Европейската седмица на спорта

– 14-28 септември – Открита изложба в пространството пред НДК на най-вълнуващите моменти от миналогодишното издание на #BeActive Европейска седмица на спорта.

- 23.09 Откриване от 18.30 ч., Княжеска градина, София, в партньорство със София ърбън зона спорт 2020

- 24-25.09, #BeActive Спортен панаир, от 11 до 19 ч., зала “Асикс Арена”. ВХОД СВОБОДЕН

- 26.09, #BeActive Спортно селище от 15 ч. и #BeActveNight от 18 ч., парка пред НДК

- 26-27.09, 10.00 ч. -14.00 ч., стадион „Раковски“, Ултрамаратонецът Краси Георгиев с поредно предизвикателство - 27,5 часа теглене на пикап с благотворителна цел

- 28.09,#MultiSportOpenDay, Ден на отворените врати във фитнес центрове в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с “Benefit Systems”

Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

Европейската седмица на спорта се реализира в партньорство с: Столична община, Фондация „София – европейска столица на спорта“, Български червен кръст, Национална спортна академия „Васил Левски“, Държавна агенция за закрила на детето, „Метрополитен“ ЕАД, Минерална вода “Девин”, Modis/Win4Youth, Компания „Benefit Systems“, Boardshop, Fitfest, Фитнес центрове Pulse, Веломания, Списание 360, Sugarland Bulgaria,  DRAG Bicycles и др.                  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети